Pre 50 godina rođen Tupak Šakur

Na današnji datum 1971. rođena je najveća rep zvezda u istoriji ovog muzičkog pravca, koji takođe proslavlja oko pola veka postojanja. Tupak Amaru Šakur ove godine bi slavio 50. rođendan.
Na žalost, život ovog multitalentovanog umetnika prekinut je pre 25 godina, brutalnim atentatom u Las Vegasu.
 
Iako je prošlo četvrt veka od njegovog ubistva, Tupak Amaru Šakur je ostao i danas najintrigantnija ličnost rep muzike, čiju slavu i popularnost do sada niko nije mogao ni da zaseni. Murali sa njegovim likom prostiru se na svim kontinentima a 75 miliona prodatih albuma stavljalju ga u sam vrh najprodavanijih rep umetnika, piše N1.
 
Iako je njegova karijera trajala samo pet godina, u tom periodu uradio je toliko toga da je njegova radna etika i njegov život ono čemu bismo ovom prilikom želeli da posvetimo više pažnje, pre nego njegovom nerešenom ubistvu ili lažiranju sopstvene smrti, čime i dan danas razni kanali posvećuju toliko pažnje privlačeći milionski auditorijum.
 
Za samo pet godina rada, Tupak je snimio sedam filmova, šest albuma za vreme života i još preko 300 pesama koje su objavljivane posle njegove smrti. Broj albuma koji su izašli posle smrti su prodati u većem broju nego albumi koji su izašli za vreme njegovog života.
 
Prvi dvostruki CD u rep istoriji – All Eyez On Me, snimljen je za samo dve nedelje, a legendarni Makaveli, snimljen je samo za tri dana. Samo pet minuta je bilo potrebno da napiše pesmu, a većinu pesama je završavao iz prvog pokušaja. Prema rečima svih ostalih rep umetnika, većinu vremena provodio je u studiju i njegova posvećenost stvaranju muzike bila je nešto što pre i posle njega nikada nije viđeno.
 
Osim što je u svojim pesmama najavljivao svoju smrt, mnogi su tu njegovu energiju objašnjavali željom da stvori što više pre nego što napusti ovozemaljski život. Bio je jedan od najnačitanijih repera, zahvaljujući svojoj majci, Afeni Šakur, čime dolazimo do ključne ličnosti koja je imala najveći uticaj na razvoj i formiranje ličnosti Tupaka.

Teme

Tupak
  • Toma šljam

    05.06.2021 23:21
    ?
    Taj lik je bitan zbog . . . .?
    Vrli hrabro se glorifikuju krimosi koji su iskoristili popularnost te, nazovi, muzike. Još hrabrije je nazivati takve likove "multitalentovanim umetnicima".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika