Bajaga za 021 pred koncert u Novom Sadu: Publika je željna nastupa, a i mi

Posle tri godine od nastupa na Exit festivalu, Bajaga i instruktori se vraćaju u Novi Sad da održe koncert na krovu TC "Promenada", u subotu, 28. avgusta.
Jedan od najpopularnijih domaćih rok sastava je od početka leta imao dvadesetak koncerata. Kako kaže Momčilo Bajagić Bajaga u razgovoru za 021.rs, i bend i publika su se uželeli nastupa. 
 
"Mi više od 37 godina sviramo svake godine. Najlošija godina pre godine 'korone' nam je bila 1999. kada je bilo bombardovanje, a i tada smo imali četrdesetak koncerata. Prošle godine smo imali tri i to nam je jako teško palo, jer čoveku sve to nekako uđe u metabolizam, navikneš se na svirke. Pravili smo ozbiljne probe pred nastupe ovog leta. Na našu sreću, više od 15 koncerata smo uradili tokom jula i avgusta, publika je željna i mi smo željni, tako da ćemo videti kako će se sve završiti", poručuje Bajaga.
 
Poslednji put kada je Bajaga svirao u Novom Sadu, bilo je to na Petrovaradinskoj tvrđavi, na glavnoj bini Exit festivala i to se pamti kao najposećeniji koncert nekog domaćeg sastava na najpoznatijem festivalu u Srbiji. U međuvremenu, Bajaga je radio dosta toga - snimljen je novi album "Ovaj svet se menja", radio je muziku za novi film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", muziku za pozorišnu predstavu "Mačor u čizmama", a tu je i mjuzikl "Sa druge strane jastuka". 
 
Na albumu "Ovaj svet se menja" našle su se i neke poznate pesme koje je Bajaga radio za druge, pa su tu hitovi poput "Moja draga" i "Ja sam se ložio na tebe", za koju kaže da će se sigurno naći na set-listi za novosadski koncert na "Promenadi". 
 
"Sviramo mnogo stvari sa novog albuma, ali i sa starih albuma sviramo barem po jednu pesmu. Neke pesme jednostavno moramo da odsviramo, pa nam koncerti traju po dva i po sata. Nadam se da će Novosađani biti zadovoljni, naš poslednji koncert na Exitu je bio najposećeniji koncert nekog domaćeg benda i zbog toga mi je izuzetno drago. Novosađani su ozbiljna publika. Imam jednu pesmu 'Stari put za Novi Sad', još tada se sećam da su Vojvođani bili okrenuti roku i bluzu poprilično. Činjenica da imaju Exit svake godine sigurno popravlja kvalitet publike i njenog poznavanja muzike uopšte", zaključuje Bajaga.
 
Već tradicionalno, posle koncerta u Beogradu, sleduje i koncert u Novom Sadu. Bajaga navodi da je bilo teško doći do termina za koncert. 
 
"Jedva smo dobili termin za koncert u Novom Sadu. Subota, 28. avgust, nije loše. Mi smo poznati po tome da nam uvek kiša pada na nastupima. Kiša je padala i sada pred koncert na Tašmajdanu, prestala je nekoliko minuta pre nego što ćemo izaći na binu. Tu nas je vreme poslužilo, verujem da ćemo imati sreće i u Novom Sadu". 
 
Ljubitelji muzike Bajage i instruktora ulaznice za predstojeći koncert u Novom Sadu mogu da kupe na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Tickets-a. 
 
Koncert počinje 28. avgusta, u 20 sati.
  • Milos

    25.08.2021 14:26
    Mene samo strah
    Dal ce krov da izdrzi. Promenada je to drugovi.
  • l'Élysée

    25.08.2021 10:51
    ali
    Penzosi na krovu za 15 evra?!!..mislim stvarno
  • nullroute

    24.08.2021 19:20
    jahachi magleeeee na krovu :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".