Džastin Biber i Džon Batist vode u nominacijama za Gremi

Američki muzičar Džon Batist i kanadski pevač Džastin Biber vode po broju nominacija za Gremi muzičke nagrade, koje dodeljuje američka muzička industrija.
Sa 11 nominacija 35-ogodišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova od R&B, džez, muziku američkih korena do klasičnih i muzičkih videa, daleko je ispred 27-ogodišnje kanadske pop zvezde koji ima osam nominacija.
Batist je nominovan za album godine za "We Are" kao i za poloču godine sa numerom "Freedom", koja je svojevrsna oda gradu Nju Orleansu.
Pevačice Doža Ket i Gabriela Vilson, poznata pod umetničkim imenom H.E.R, takođe imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.
 
Olivija Rodrigo, 18-ogodišnja američka pevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.
 
Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodele Gremi nagrada koju će prenositi televizija CBS, jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD.
 
Harvi Mejson Mlađi, predsednik akademije muzičke industrije u SAD, rekao je u saopštenju da te nominacije odražavaju "lepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog".
 
Kao odgovor na stalne kritike zbog nedostatka diverziteta u nominacije su dodate dve kategorije na osam koliko ih je bilo prethodnih godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".