Sting prodao sva prava izdavačkoj kući Juniversal

Britanski muzičar Sting prodao je svoj kompletan muzički katalog izdavačkoj kući "Juniversal", saopštila je ta kompanija.

Ugovor obuhvata sve Stingove solo radove, kao i one iz vremena dok je bio u grupi "Polis".

"Za mene je apsolutno esencijalno da kompletno delo iz moje karijere dobija dom u kojem je cenjeno i poštovano - ne samo da bi se povezalo sa mojim dugogodšinjim fanovima na nove načine, nego i da bi nova publika, muzičari i generacije saznali za moje pesme", rekao je Sting.

Grupa "Polis", čiji je Sting bio suosnivač, frontmen i basista, objavila je pet studijskih albuma od 1978. do 1983. godine.
 
Kao solo umetnik, Sting je objavio više od 10 albuma od 1985. godine, a najnoviji album "Bridge" izdao je u novembru prošle godine.
 
Nekoliko poznatih umetnika prodalo je u poslednje vreme prava na svoju muziku velikim izdavačima, poput Majka Flitvuda i Boba Dilana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika