VIDEO: Mia Dimšić predstavlja Hrvatsku na Pesmi Evrovizije

Pobedu na festivalu "Dora 2022", održanom u Opatiji, odnela je Mia Dimšić sa pesmom "Guilty pleasure", te tako postala predstavnica Hrvatske na 66. izdanju Pesme Evrovizije u Italiji.

Dora je i ove godine održana na pozornici sportske dvorane "Marino Cvetković" u Opatiji, gde se predstavilo 14 izvođača.

Mia Dimšić je osvojila najviše bodova žirija, a kada su tome dodati glasovi publike, koja je glasala putem SMS-a, ova Osiječanka odnela je pobedu, prenosi Danas.

Mia Dimšić je rođena 7. novembra 1992. u Osijeku, piše portal ESC Srbija.

Nedavno je boravila i u Beogradu, gde je predstavila fondaciju "Plan B", čiji je jedan od osnivača, koja je okupila poznate muzičare u cilju pomoći muzičarima bivše Jugoslavije, koji su u pandemijsko vreme bili pogođeni zato što jedno vreme nigde nisu nastupali.
 
Isticala je da su joj muzički uzori Tejlor Svift, Džiboni, Neno Belan, Oliver Dragojević…
 
Na Dori je nastupilo 14 izvođača.
 
Pesma Evrovizije ove godine održava se od 10 do 14 maja, u Torinu, nakon što je bend Maneskin odneo pobedu na prethodnom izdanju ovog takmičenja.
  • Vernik

    26.02.2022 19:03
    @Taj,
    takvi kao ti ni za sto godina nece shvatiti razliku izmedju religije i VERE, ali su zato spremni da drugima drze propoved.
  • Deks

    21.02.2022 22:55
    @Dragan - Pobednička pesma Evrovizije 1982. "Ein bisschen Frieden" u izvođenju Nicole je zaista legendarna evrovizijska pesma. Pesma Mie Dimšić je dobra ali ipak mislim da ne može da se uporedi sa ovom pesmom. Bez obzira na to osječka pevačica i kantautorka je veoma talentovana i želim joj mnogo uspeha ne Evroviziji. Po prvi put posle dužeg vremena sviđa mi se hrvatski izbor za ovo takmičenje.
  • Dragan

    21.02.2022 10:03
    Ah
    Podseća me na pobednicu jedne Evrovizije zvala se Nikol predstavljala je SR Nemačku Jednostavna devojka u jednostavnoj suknji sa gitarom.Moja omiljena pesma i pevačica Nikol.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika