VIDEO: Hit "London calling" sada ima verziju "Kyiv calling"

Ukrajinski pank bend izmenio je stihove hita grupe The Clash iz 1979. godine "London Calling", pozivajući svet da podrži Ukrajinu.
Kako Gardijan navodi, tekst poziva ostatak sveta da podrži odbranu zemlje od ruskih osvajača, ali i prenosi poruku otpora i podizanja morala.

"Kijev poziva ceo svet… Izađite iz neutralnosti, momci i devojke", pevaju tri člana "Betona" u ovoj verziji starog, planetarnog hita.

Trojica članova grupe su arhitekta, ortoped i biznismen. 
 
BBC prenosi da su naveli da su pesmu snimili u Lavovu i da su ih članovi grupe The Clash podržali.
 
Deo teksta su i reči - "The iron age is coming, the curtain’s coming down" (Gvozdeno doba dolazi, zavesa se spušta) i "Kyiv calling to the Nato zone/Forget it, brother, we can’t go it alone" (Kijev poziva na NATO zonu, zaboravi, brate, ne možemo sami).
 
 
Gardijan navodi da je ovu verziju popularnog hita "izmiksovao" u Los Anđelesu muzički producent Deni Saber, nekadašnji član grupe Black Grape, koji je sarađivao sa Dejvidom Bouvijem i Rolingstonsima.
  • Z

    20.03.2022 13:22
    №82/2022 ovaj ukr. akt je odlican i nadam se velikom odzivu jer ce samo tako Rusija pomesti neo nacizam na globalnom nivou
  • Sandinista

    20.03.2022 12:35
    Kakve budaletine, sve se mislim da bi Stramer kao zakleti levicar podrzao ove proklete naciste, zapad je bez ideja u svakoj drustvenoj sferi, a u propagandi je to dovedeno do besmisla.
  • Инспектор Вишекруна

    20.03.2022 10:31
    The Clash
    Покојни Џо Страмер (за необавештене певач Клеша), је био заклети левичар и велики пљувач политике САД и НАТО!
    Довољно је рећи да је четврти албум назвао "Сандиниста" или погледати омот другог!
    Нешто нисам претерано сигуран да би данас подржавао украјину!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika