Prljavo kazalište se raspalo, Fileš i Houra više ne razgovaraju

Bend Prljavo kazalište raspao se posle više od 40 godina posotojanja, a njegovi osnivači Tihomir Fileš i Jasenko Houra više i ne razgovaraju.
Bend je davne 1979. godine objavio svoj prvi album upravo pod nazivom Prljavo kazalište, a osnivači Tihomir Fileš i Jasenko Houra se sada bore oko toga ko može da koristi žig i ime benda, objavio je Jutarnji list.
Iako je bilo jasno da zajedno neće nastaviti da rade, Houra je, kako je za Jutarnji rekao Fileš, dogovorio nastup Prljavog kazališta na ostrvu Krk za 24. jun.
U najavi koncerta nije navedeno ko će pevati, a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati "koncertom Prljavog kazališta", ako muzičari i turistička organizacija opštine Vrbnik ne žele da rizikuju da dobiju tužbu.
 
"Bend, naravno, može da nastupi pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište - ne", rekao je Fileš za Jutarnji list.
 
On kaže da je tačno da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara da radi samostalno.
 
"Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi vlastiti mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i EU, to me je, blago rečeno, neprijatno iznenadilo", rekao je Fileš za zagrebački dnevnik.
 
Bend Prljavo kazalište je poslednji nastup imao pre dve godine, kada su koncertom proslavili 40. godišnjicu od osnivanja grupe.
  • Burić

    06.05.2022 15:33
    5G
    Da je pametan pa nazove očiščeno kazalište.
  • Sabahudin

    06.05.2022 14:30
    Omerović
    Para vrti gde burgija neće...
  • kazaliste

    06.05.2022 12:54
    Ovaj bend raspao se jos 1985, kada ga je napustio Davorin Bogovic, njegova glavna kreativna snaga.
    Posle toga bend je pod svoje uzela drzavna bezbednost i oni su pod istim imenom nastavili da sluze malogradjanskom nacionalistickom narativu i proizvode razne srceparajuce i patrioske pesme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".