Neregularno glasanje na Evroviziji: Moguće poništavanje glasova

Uočene su nepravilnosti tokom glasanja na Pesmi Evrovizije koje bi mogle da imaju uticaj na rezultat.

U analizi glasanja žirija od strane panevropskog glasačkog partnera Evropske radiodifuzne unije (EBU), nakon druge generalne probe drugog polufinala Pesme Evrovizije 2022, u rezultatima šest zemalja identifikovani su određeni neregularni obrasci glasanja, prenosi Danas.

Da bi se uskladio sa Uputstvima za glasanje takmičenja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje na izračunavanju zamenskog zbirnog rezultata za svaku zemlju i za drugo polufinale i za veliko finale.

Ovaj proces je priznao Nezavisni monitor glasanja.
 
EBU izuzetno ozbiljno shvata sve moguće pokušaje da se manipuliše glasanjem na Pesmi Evrovizije i ima pravo da ukloni takve glasove u skladu sa Zvaničnim uputstvima za glasanje, bez obzira na to da li će takvi glasovi verovatno uticati na rezultate i/ili ishod glasanja.
  • Magan Markl

    15.05.2022 17:07
    Sta kaze RIK ?
    Pa kod nas se mesec i po” posle izbor na znaju rezultati … I STA CEMO SAD ?
  • Texs

    15.05.2022 16:35
    Pa kad može da se muva na izborima u srbijici i americi kao i svugde u svetu, onda može i na evrovoziji.........
  • Gavril

    15.05.2022 14:34
    Pre bih prespavao u vodenici nego gledao evroviziju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika