VIDEO: Zahvaljujući seriji "Stranger things", pesma stara 37 godina ponovo postala hit

Kejt Buš je trebalo 37 godina da dostigne broj 1 na muzičkim listama.
Hit singl art-pop zvezde 80-ih, "Running Up That Hill", trenutno je najslušanija pesma na iTunesu zahvaljujući pojavljivanju u prvoj epizodi nove sezone serije "Stranger Things". U seriji se pesma koristi kako bi se naglasila priča Maks Mejfild (Sejdi Sink) dok se bori da se pomiri sa smrću svog brata Bilija, kog su opsele zle sile u trećoj sezoni.
Horor serija inspirisana 80-im upravo je započela svoju dugoočekivanu četvrtu sezonu na Netfliksu, a u prvoj epizodi vidi se ljuta Maks koja sluša britansku muzičarku na svom kasetofonu dok izbegava svoje zabrinute prijatelje i savetnike u hodnicima srednje škole Hokins.
Nakon svog debija 1985, "Running Up That Hill" je zauzeo treće mesto na britanskim lestvicama, dok je u SAD-u dospeo među Top 40 na Bilbordovoj lestvici. Hit je bio prvi singl objavljen s njenog albuma "Hounds of Love" koji je izašao iste godine. I singl i album u to vreme dobili su pohvale kritike, a "Hounds of Love" je do danas mnoštvo muzičkih kritičara svrstalo među najveće albume svih vremena.
 
Remiks pesme "Running Up That Hill" iz 2012. dospeo je na 6. mesto britanske lestvice singlova, a takođe je bio deo zvučne kulise završne ceremonije letnjih Olimpijskih igara iste godine. 
 
Kejt Buš je i dalje aktivna, a svoj poslednji album "50 Words For Snow" izdala je 2011. godine. Tri puta je bila nominovana za Rokenrol kuću slavnih, poslednji put ove godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika