Nakon Kejt Buš: Pesma Metalike iz 1986. opet hit zbog serije "Stranger Things"

Finale četvrte sezone Netfliksove hit serije "Stranger Things" katapultiralo je još jedan muzički klasik nazad na vrhove top lestvica, baš kao što je to bilo s pesmom "Running Up That Hill" Kejt Buš.
U nastavku slede spojleri.
U završnoj epizodi ove sezone Edi Munson tokom pokušaja borbe protiv glavnog negativca sezone, demona po imenu Vekna, na krovu svira "Master of Puppets", klasik legendarne Metalike, u impresivnoj audiovizuelnoj sceni. Na društvenim mrežama prozvana je jednom od najboljih scena u celoj seriji jer su mnogi gledaoci bili oduševljeni kada su videli da je hevi metal dobio svojih 15 sekundi slave.
Kad je pesma objavljena 1986. godine na legendarnom istoimenom albumu, dospela je na 29. mesto na Bilbordove lestvice, a sada se zahvaljujući Netfliksovoj hit seriji nalazi na 26. mestu Spotifajeve top 50 globalne lestvice.
 
 
"Master Of Puppets" objavljen je 24. februara 1986. i bio je prvi album koji je Metalika snimila nakon potpisivanja ugovora za veliku izdavačku kuću "Elektra Records", a od tada je prodat u više od šest miliona primeraka u SAD-u. To je ujedno i poslednji album na kojem se pojavljuje basista Klif Barton, koji je kasnije te godine poginuo u nesreći autobusa na turneji.
 
Mnogi obožavaoci smatraju ga najboljim albumom Metalike, što je i bend priznao odsviravši ga u celosti na evropskoj turneji 2006. godine. "Master Of Puppets" se 2016. godine našao među albumima koji su odabrani za uvođenje u Nacionalni registar snimaka Kongresne biblioteke.
 
Članovi benda verovatno će dobro dodatno zaraditi od uključivanja pesme u finale "Stranger Things". Naime, Kejt Buš je zaradila više od dva miliona dolara u tantijemama od početka emitovanja četvrte sezone "Stranger Things".
 
Postigavši potpuno novi nivo popularnosti nakon pojavljivanja u seriji, "Running Up That Hill" oborio je tri svetska rekorda, dospevši na vrh službene lestvice singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu prvi put u više od trideset godina.
  • Nemanja

    06.07.2022 13:08
    Old School
    Dobra scena, a i Edi mi pomalo liči na Hameta iz tih dana. Jedino mi se pesma Master Of Puppets tematski baš ne uklapa, mislim da je bolje bilo da su iskoristili Creeping Death (Die! Die! Die! …)
  • waldorf&statler

    06.07.2022 11:03
    O bože, pa sve pesme Metalike su hitovi uvek i zauvek. Ne može da budu hit, pa ne budu, pa opet budu...
  • igor_t

    06.07.2022 10:09
    "Članovi benda verovatno će dobro dodatno zaraditi od uključivanja pesme u finale "Stranger Things". Naime, Kejt Buš je zaradila više od dva miliona dolara" - autor teksta kao da ne zna da recimo Metalika uzme toliko para po jednom koncertu :)

    Nznm, ali kada vidite samo njihovu trenutnu turneju gde sviraju i koliko ljudi dodje po koncertu, shvaticete da serija ne cini njima nikakvu uslugu, vec da oni cine seriji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika