Adel osvojila Emija za televizijski specijal, sada ima EGO

Televizijski specijal "Adel: Samo jedna noć" doneo je britanskoj kantautorki Adel prvog Emija i mogućnost da se pohvali da ima EGO – Emi, Gremi i Oskara.

Televizijski ekvivalent Oskarima Adel je dočekala sa velikom radošću. Priznanje je stiglo zahvaljujući specijalnom šou-programu "Adel: Samo jedna noć" emitovanom na CBS-u 21. novembra 2021. godine.

Adel je za dosadašnji rad osvojila 15 Gremija i jednog Oskara, tako da uz najsvežije Emi priznanje, samo još treba da trijumfuje u pozorištu i dobije nagradu Toni da bi imala EGOT.
Skraćenica se odnosi na kolekciju u kojoj su makar jedan Emi, Gremi, Oskar i Toni, to jest priznanja za izuzetna dostignuća u oblasti televizije, muzike, filma i pozorišta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele)

 
Od 1962. godine, kada je prvi put neko stigao do sva četiri priznanja, tek 17 umetnika uspelo je da osvoji EGOT. Među njima su Endrju Lojd Veber, Vupi Goldberg, Odri Hepbern, Džon Ledžend i Dženifer Hadson.

Teme

Adel

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika