Džoni Roten protiv puštanja "God Save the Queen": U ovom trenutku je neukusno

Bivši član Sex Pistolsa Džon Lajdon, koji je u tom pank bendu pevao pod pseudonimom Džoni Roten, distanciorao se od ostalih članova tog sastava.

On ih je optužio da žele da unovče smrt britanske kraljice Elizabete Druge.

Lajdon se na zvaničnoj Tviter stranici svog benda Public Image Ltd, ogradio od bilo kakvih navodnih aktivnosti u vezi sa kontroverznim singlom Sex Pistolsa iz 1977. "God Save The Queen", prenosi NME.

"Džon Lajdon želi da se distancira od bilo kakve aktivnosti Sex Pistolsa koja ima za cilj da unovči smrt kraljice Elizabete Druge. Muzičari u bendu i njihov menadžment odobrili su brojne zahteve, protivno Džonovoj želji, na osnovu sudske presude o odlučivanju većinom", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je po Lajdonovom mišljenju, "trenutak za odobravanje bilo kakvih zahteva Sex Pistolsa za komercijalnu dobit u vezi sa 'God Save The Queen' posebno neukusno i predstavlja nepoštovanje kraljice i njene porodice u ovom trenutku".
 
"Džon je napisao stihove za ovu istorijsku pesmu, i iako nikada nije podržavao monarhiju, on smatra da porodica zaslužuje poštovanje u ovom teškom trenutku, kao što bi se očekivalo od svake druge osobe ili porodice kada bi im neko blizak preminuo", stoji u saopštenju.
 
Portparol Sex Pistolsa odgovorio je na Lajdonove tvrdnje navodeći da osim nekoliko zahtelva za korišćenje slike ili zvuka u novinskim izveštajima o kraljici i njenom uticaju na kutluru, nema nčeg novog u vezi sa promocijom ili objavljivanjem pesme "God Save The Queen", na bilo koji način.
 

Podsetimo, članovi Sex Pistolsa potpisali su 1998. ugovor prema kom o pravima odlučuju većinom glasova, na šta se pozvao i sud tokom prošogodišnjeg procesa koji su bivši bubnjar Pol Kuk i gitarista Stiv Džons pokrenuli protiv Lajdona, jer nije hteo da odobri korišćenje pesama legendarnih pankera za biografsku seriju "Pistol" u režiji Denija Bojla.

  • Sima

    17.09.2022 12:12
    Ne vidim ništa sporno
    God save the queen, the fascist regime.
    Lik se prodao ili postao mlak pod stare dane. Ipak je mladost, mladost.
  • Инспектор Вишекруна

    17.09.2022 11:49
    Неукусно?
    Неукусно за "Sex Pistols"-е?
    Па то се подразумева!
    Да нису направили каријере на подвлађивању укусу просечног Британца?
  • cpk

    17.09.2022 10:16
    $$$
    Johnny se prod'o!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika