Džoni Štulić o Muzeju novog talasa: Skinite mi se s nježnika

Frontmen nekadašnje grupe Azra, Branimir Džoni Štulić, oštro je reagovao na otvaranje Muzeja novog talasa u Zagrebu.

Osim toga, reagovao je i na navode nekadašnjeg kolege Jurice Pađena o peškiru i pedalama za gitaru, koje je Pađen donirao Muzeju. Štulić tvrdi da to nema nikakve veze s njim, a kolegu je nazvao lažovom.

Muzej novog talasa u svojoj kolekciji ima brojne eksponate koje su donirali muzičari 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Memorabilije je, između ostalih, donirao i član nekadašnje grupe Azra, Jurica Pađen. 

On je na otvaranju rekao da je Muzeju poklonio peškir kojim se Džoni Štulić brisao na nastupima, kao i Štulićeve pedale za gitaru.
 
To je izazvalo oštru reakciju nekadašnjeg frontmena Azre, koji se preko Fejsbuka obračunao s Pađenom i Turističkom organizacijom Zagreba.
 
"Povodom otvaranja 'Muzeja Novog talasa' primoran sam objasniti da izloženi peškir i patike nisu moje već Pađenove pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na 'Zadovoljštini'. Moje su tri pedale koje su mi kod njega ostale i za koje nije imao odobrenje da ih daje kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže", napisao je Štulić o Pađenu.
 
Osim toga, Štuliću se ne sviđa ni sama ideja otvaranja takvog muzeja.
 
"Što se bunta tiče, direktorka Turističke zajdenice Grada Zagreba je zadnja osoba koja se u taj pojam ugrađuje, koliko je uostalom nakaradna i sama pomisao da Muzej (po sebi smetlište istorije i odlagalište otpada) otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva. A za moje učešće u tome, izjavljujem da je to zloćudna zloupotreba moga lika i stiha iz najnižih pobuda, i da mi se kao strancu koji nema ništa s vama, skinete s nježnika", zaključio je Štulić.
Pađen odgovara da ne zna o kakvim patikama Štulić priča.
 
"Prvo, čovek je izgubljen u vremenu i prostoru. Ili je jako zao i pokvaren, ili je to već u sferi medicine. Kakvu ja korist imam od toga da dajem nešto njegovo za muzej? Šta ja imam od toga, osim što sam želeo da pomognem onima koji su hteli to da uspostave. Kada sam bio na razgovoru s njima, rekao sam da imam neke stvari, ali da im to ne mogu dati dok s njim (Štulićem) ne obavim razgovor", rekao je Pađen.
 
Pađen kaže da je Štulić rekao da nema ništa protiv, ali i da nema veze sa tim. 
 
"Nema nikakvih patika koje je on izmislio. Ali, pravo je pitanje kakvu ja korist imam od toga jer sam dao njegove stvari koje mi stoje u podrumu 30 godina. Ili mu fali klikova na YouTube kanalu, na novim uradcima koje je stavio, pa se ponaša kao histerična izbezumljena starleta da pošto poto dobije medijsku pažnost", rekao je Pađen za Dnevnik.hr.
  • Lega NS

    08.11.2022 23:36
    Stulic je Azra a ostali su nebitni.
  • Vlada

    08.11.2022 07:50
    Prsotina
    Ovaj Stulic prso ko dulek!
  • Veljko

    07.11.2022 22:16
    Ovaj Stulic svojom pojavom, vredjanjem i malogradjanstinom iritira u poslednjih 40 godina. Umislio covek da je neka velicina pa se ponasa kao umisljena diva koju mozete da fotografisete samo ako platite milion evra. A realno, mimo toga sto je 0 od pevaca i sto se od njegovog krkljanja ne cuju ni reci pesme, niko nema prava ovako da se ponasa. Dzoni, neki od nas nisu hipnotisani ni impresionirani tvojim likom i (ne)delom vec kontamo da si najobicniji prevarant i umetnik trece klase, koji zeli da zivi na racun stare slave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika