Potpuno novosadsko muzičko Presluškivanje: Večeras slavimo Novi Sad

Novosađani i Novosađanke svakog 1. februara obeležavaju Dan Grada, datum kada je 1748. godine carica Marija Terezija Novom Sadu podarila titulu slobodnog kraljevskog grada.
Potpuno novosadsko muzičko Presluškivanje: Večeras slavimo Novi Sad
Foto: 021.rs

Potpisivanjem povelje, Marija Terezija je omogućila da Novi Sad dobije autonomiju visokog stepena u okviru nekadašnje Habzburške monarhije. To je bio prvi korak u njegovom potpunom oslobađanju.

Novi Sad se kroz vekove menjao, rastao, padao je i bivao poražen, ali zahvaljujući svojim građanima, ustajao je i branio se.

Neka od najznačajnijih imena domaće muzike dolaze iz Novog Sada, pevali su o svom gradu i u njemu žive i dalje. Neki su nas prerano napustili, ali njihov duh i dalje živi. Agenti Presluškivanja Dragana Prica Kovačević, Zoran Strika i Gorica Nikolin zato novo izdanje na Radiju 021 posvećuju novosadskim izvođačima i njihovom stvaralaštvu, a to izdanje stiže na 92,2 MHz u petak, 3. februara u 20h na radio021.rs.
 
Slušajte Presluškivanje u ovom, premijernom terminu, od subote će izdanje biti dostupno onlajn na Mixcloud platformi našeg radija, a reprizni termin na radio021.rs biće emitovano u nedelju u podne. 
 
Sve novosti u vezi sa emisijom, uključujući najave svakog novog muzičkog izazova, možete da pratite na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu Presluškivanja, a sva izdanja Presluškivanja dostupna su na JEDNOM MESTU
 
Do je novo izdanje u pripremi, poslušajte poslednje Presluškivanje u produkciji Radija 021, a tema su neki od najboljih tekstova u muzici.
 
  • Bela

    01.02.2023 12:31
    NS Music
    La Strada - "Plavi Tonic"
    album: La Strada (1987)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika