Potpuno novosadsko muzičko Presluškivanje: Večeras slavimo Novi Sad

Novosađani i Novosađanke svakog 1. februara obeležavaju Dan Grada, datum kada je 1748. godine carica Marija Terezija Novom Sadu podarila titulu slobodnog kraljevskog grada.
Potpuno novosadsko muzičko Presluškivanje: Večeras slavimo Novi Sad
Foto: 021.rs

Potpisivanjem povelje, Marija Terezija je omogućila da Novi Sad dobije autonomiju visokog stepena u okviru nekadašnje Habzburške monarhije. To je bio prvi korak u njegovom potpunom oslobađanju.

Novi Sad se kroz vekove menjao, rastao, padao je i bivao poražen, ali zahvaljujući svojim građanima, ustajao je i branio se.

Neka od najznačajnijih imena domaće muzike dolaze iz Novog Sada, pevali su o svom gradu i u njemu žive i dalje. Neki su nas prerano napustili, ali njihov duh i dalje živi. Agenti Presluškivanja Dragana Prica Kovačević, Zoran Strika i Gorica Nikolin zato novo izdanje na Radiju 021 posvećuju novosadskim izvođačima i njihovom stvaralaštvu, a to izdanje stiže na 92,2 MHz u petak, 3. februara u 20h na radio021.rs.
 
Slušajte Presluškivanje u ovom, premijernom terminu, od subote će izdanje biti dostupno onlajn na Mixcloud platformi našeg radija, a reprizni termin na radio021.rs biće emitovano u nedelju u podne. 
 
Sve novosti u vezi sa emisijom, uključujući najave svakog novog muzičkog izazova, možete da pratite na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu Presluškivanja, a sva izdanja Presluškivanja dostupna su na JEDNOM MESTU
 
Do je novo izdanje u pripremi, poslušajte poslednje Presluškivanje u produkciji Radija 021, a tema su neki od najboljih tekstova u muzici.
 
  • Bela

    01.02.2023 12:31
    NS Music
    La Strada - "Plavi Tonic"
    album: La Strada (1987)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".