Geografski nema smisla, ali postoji objašnjenje: Šta će Australija na Evrosongu?

Mnogi se pitaju zašto Australija učestvuje na takmičenju za pesmu Evrope. Geografski gledano, to uopšte nema smisla, međutim postoji objašnjenje.
Geografski nema smisla, ali postoji objašnjenje: Šta će Australija na Evrosongu?
Foto: Youtube (Eurovision Song Contest, Screenshot)

Takmičenje za pesmu Evrovizije u toj zemlji prati veoma mnogo gledalaca, piše HRT.

Čak 12 posto ukupne gledanosti dolazi iz Australije pa su organizatori pomislili da bi gledanost mogla biti i veća kada bi ta zemlja imala svog predstavnika na Evrosongu.

Australija je prvi put učestvovala 2015. godine, a predstavljao ju je Guy Sebastian pesmom "Tonight Again" koji je zauzeo peto mesto.
 
Najbolji rezultat te zemlje na Evrosongu je drugo mesto za Dami Im, koja je nastupila s pesmom "Sound of Silence" 2016. godine.
 
U početku je bilo predviđeno da Australija učestvuje samo te 2015. i sledeće ako pobedi, međutim Special Broadcasting Service (SVT) je objavio da će učestvovati i 2016.
 
Učestvovanje Australije do 2023. potvrdili su EBU (European Broadcasting Union) i SBS.
  • Goran

    12.03.2023 22:58
    Šta je tu čudno pa Engleska kolonija mora biti u Evropi, a Izrel takođe zbog samih jevreja
  • Boris

    11.03.2023 20:48
    Jednostavno
    Engleska kolonija.
  • a Srbistan?

    11.03.2023 20:09
    Ni to ne spada u Evropu, više liči na neku Afriku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".