FOTO: Mik Džeger i Kit Ričards dobili skulpture u svom rodnom gradu

Mik Džeger i Kit Ričards dobili su skulpture u svom rodnom gradu Dartfordu kako bi proslavili svoja muzička dostignuća sa Rolingstonsima.
FOTO: Mik Džeger i Kit Ričards dobili skulpture u svom rodnom gradu
Foto: FoNet/AP
Bronzane skulpture, nazvane "Glimmer Twins", prikazuju Džegera u pokretu dok peva, dok Ričards svira gitaru.
Savet okruga Dartford angažovao je umetnicu Ejmi Gudman za ove skulpture, koje su ove nedelje otkrivene u "One Bell Corner" u Dartfordu.
Gudman je rekla da je rad na skulpturama bila jedna od "najvećih počasti" u njenoj karijeri i "nepovoljno" iskustvo.
 
Prema njenim rečima, proces izrade skulptura trajao je oko godinu dana, što je podrazumevalo izradu modela, livenje u bronzi i pomoć tima Talos Art Foundry u svemu tome.
 
"Nisam baš znala kako da se nosim sa tim, ali je prelepo i odličan je posao", dodala je umetnica.
 
 
Savet je pokrenuo projekat u čast muzičara koji su rođeni u Dartfordu, u Kentu, jugoistočno od Londona. Predsednik Saveta Dartforda Džeremi Kajt rekao je da je dobio samo pozitivne reakcije.
 
"Mislim da je iznenađujuće što su skulpture tako dinamične, što je veoma lepo. Mogli smo da imamo staromodnu uspravnu skulpturu, ali govorimo o Miku Džegeru i Kitu Ričardsu, a oni ne miruju, pa neće ni naše skulpture", rekao je on i dodao da su dva glavna cilja bila da se proslave dva dobra Dartfordijanca na koje su veoma ponosni, ali i da inspirišu mlade ljude.
 
On dalje navodi da "kada su ova dvojica počela, postojala je drugačija muzička scena i oni su je promenili, a ono što mi pokušavamo da uradimo je da inspirišemo ljude da kažu: ‘Ja sam iz Dartforda, mogu da promenim svet, baš kao ova dvojica'".
Džeger i Ričards su se upoznali u školi u Dartfordu i osnovali Rolingstonse šezdesetih godina. Bend je postao jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih bendova.
 
Hitovi uključuju "Paint It Black", "Gimme Shelter", "It's Only Rock 'n' Roll, (Ali I Like It), "Honky Tonk Women", "Start Me Up", "Sympathy For The Devil" i (I Can't Get No) "Satisfaction".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika