Bend Talking Heads ponovo na okupu posle 20 godina

Legendarni bend Talking Heads ponovo će se okupiti nakon više od 20 godina, tačnije od njihovog primanja u rokenrol Kuću slavnih 2002. godine.
Dejvid Birn, Tina Vejmut, Kris Franc i Džeri Harison okupiće se za Q&A uživo i tako će proslaviti 40 godina od nastanka njihovog koncertnog filma "Stop Making Sense".

Događaj će se održati 11. septembra u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, gde će se prikazati i film "Stop Making Sense", piše Index.hr.

Vodiće ga reditelj Spajk Li, zaslužan i za koncertni film Dejvidovog izvođenja "Američka utopija" na Brodveju.
 
Događaj će se takođe prenositi i u odabranim IMAX bioskopima u svetu, a nakon premijere na festivalu će restauracija filma biti prikazana u drugim bioskopima širom sveta 22. septembra.
 
Svi obožavaoci će uz film moći da kupe i novo deluks izdanje saundtreka filma, koje uključuje kompletnu set listu filma i dve neobjavljene pesme, kao i beleške svih članova benda.
 
Bend Talking Heads raspao se 1991. godine, a članovi su od tada imali komplikovan odnos.
 
Okupili su se tokom ulaska u Kuću slavnih 2002. godine, ali se Dejvid Birn uvek protivio ponovnom okupljanju.
 
Razlog je bio taj što je smatrao da bi to "verovatno bio veliki broj koraka unazad".
 
"Mislim da, ukratko, mogu reći da smo se mi okupili više kao prijatelji nego kao muzičari. Bio je to zapravo zajednički muzički ukus. A onda postupno, kako starite, rastete i istražujete, vaš muzički ukus počinje da se menja. Onda je to što smo radili sve više postajao posao, nismo se više družili celo vreme, tako da smo se na kraju jednostavno udaljili", rekao je prošle godine za Wired.
Drugi članovi benda, pogotovo Kris i Tina, kritikovali su postupke svog bivšeg kolege, a tvrde kako je često znao da bude neugodan za saradnju.
 
Njih dvoje ujedno su i u braku, a zajedno su osnovali i grupu Tom Tom Club.
 
Početkom devedesetih su obnovili grupu uz Džerija Harisona i objavili album kao bend The Heads.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika