Neverovatan uticaj Tejlor Svift na ekonomiju SAD

Uvodna etapa turneje Eras pevačice Tejlor Svift navodno je američkoj ekonomiji doprinela s neverovatnih 5,7 milijardi dolara.
Neverovatan uticaj Tejlor Svift na ekonomiju SAD
Foto: Beta/AP
S više od 50 datuma, američki deo turneje započeo je na stadionu State Farm u Glendejlu u Arizoni u martu i završio se sa šest nastupa na stadionu SoFi u Inglvudu u Kaliforniji u avgustu. "The Washington Post" je objavio brojke iza turneje izveštavajući da je njen nastup na stadionu SoFi donela procenjenih 320 miliona dolara samo ekonomiji Los Anđelesa. 
Ostali istaknuti koncerti uključivali su njena dva nastupa na stadionu Paycor u Sinsinatiju i u Kanzas Sitiju na stadionu Arrowhead, koji su lokalnim ekonomijama generisali oko 50 miliona dolara.
Generalno se očekuje da će Eras postati turneja s najvećom zaradom svih vremena, a u SAD se vraća u jesen sledeće godine za dalje koncerte u Severnoj Americi, uključujući šest noći u Kanadi u Centru Rogers u Torontu.
 
Turneja je trenutno na pauzi nakon četiri nastupa u Meksiku u avgustu. Nastaviće se nastupima u Južnoj Americi u novembru, a zatim kreće prema Japanu, Australiji i Singapuru početkom 2024, pre nego što u Evropu stigne u maju.
 
Turneja Eras prednjačila je u udelima prihoda u prvoj polovini 2023. zaradivši 300,8 miliona dolara od svoje prve 22 noći uz ukupno 1,1 milion prodanih ulaznica čija je prosečna cena 253,56 dolara.
 
U međuvremenu, film "Eras Tour" beleži sjajan početak na blagajnama nakon što je 13. oktobra premijerno prikazan u 100 zemalja. "The Washington Post" javlja da je zaradio 96 miliona dolara u SAD-u i 128 miliona dolara u celom svetu tokom premijernog vikenda, što je najveće otvaranje koncertnog filma u istoriji.
 
"Eras Tour" je prikazan u gotovo 4.000 bioskopa u Severnoj Americi i sadrži snimke koncerata na stadionu SoFi, a očekuje se da će premašiti rekordnih 99 miliona dolara koje je u SAD-u zaradio film Džastina Bibera iz 2011. "Never Say Never".
  • Miko

    22.10.2023 20:38
    Neko
    I ja to uporno govorim. Reklama je čudo,ova izidje na koncert i bez blama odvali dva-tri sata na playback i opet pun stadion.
  • Рон Џереми

    22.10.2023 10:18
    Маркетинг ради пун гас, као код Пријевићке(руку на срце, поред гомле телетабиса на сцени још је ок).
  • Neko

    22.10.2023 09:20
    Neverovatne cifre, a ja ne znam nijednu pesmu koju ova devojka/zena peva!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika