Koje pesme najviše, a koje najmanje ometaju vozače?

Mnogi od nas slušaju muziku tokom vožnje, bilo na radiju, USB-u, aplikacijama kao što je Spotify, ili na dobrim starim CD-ovima.
Koje pesme najviše, a koje najmanje ometaju vozače?
Foto: Pixabay
Studija, koju je objavio "Compare the Market AU", pokazala je koje pesme najmanje i najviše ometaju vozače.
 
Analizirajući pesme sa jedne od najbolje rangiranih Spotify plejlista za vožnju, istraživači su ih ocenili na osnovu četiri faktora - tempa, energičnosti, ritmike i glasnoće.
Koje pesme najviše ometaju vozače?
 
Prvo mesto sa neverovatnim "indeksom ometanja" od 78,8 odsto zauzima pesma "Dragostea Din Tei" grupe O-Zone.
 
 
Iako ovu numeru možda ne prepoznajete po naslovu, sigurni smo da ste je čuli hiljadu puta. Vrlo je zarazna i tera na đuskanje, što sigurno nije poželjno kad ste za volanom.
Druga pesma koja najviše ometa pažnju prema istraživanju je "Empire State of Mind" od Jay-Z-ija i Ališe Kiz. Mada nas ne podstiče da plešemo, ova pesma ima vrlo zarazan refren, koji je teško ne zapevati.
 
 
Treće mesto po kriterijumu ometanja u vožnji zauzima grupa Black Eyed Peas i njihova pesma "Pump It", a četvrti je Majkl Džekson s "Wanna be Startin' Somethin'".
 
 
Obe pesme imaju ritam uz koji je vrlo lako tapkati nogama, a to je poslednja stvar koju bi trebalo da radite dok vozite.
 
"All About That Bass" pevačice Megan Trejnor zauzima peto mesto na listi pesama koje najviše ometaju vozače.
 
 
Koje pesme najmanje ometaju vozače?
 
Istraživači su otkrili da pesma "Circle of Life" iz animiranog filma "Kralj lavova" ima najniži "indeks ometanja" od svih pesama uključenih u studiju, a on iznosi 18,9 odsto.
 
Druga pesma koja vam sigurno neće odvući pažnju tokom vožnje je balada "Wonderful Tonight", koju izvodi Erik Klepton.
 
 
Treća na listi je pesma "Brothers In Arms" grupe Dire Straits. U pitanju je numera vrlo sporog tempa, što je čini idealnom za slušanje u kolima, kada vam treba maksimalna koncentracija.
 
 
Humanitarna himna "We Are the World" je još jedna pesma sporog tempa i ona zauzima četvrto mesto na listi pesama koje najmanje ometaju vozače, dok peto mesto zauzima grupa Bee Gees i njihov hit "To Love Somebody" iz 1967. godine.
 
  • ...

    03.12.2023 19:44
    Sta je sa "Born to Be Wild"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika