Šer, Maraja Keri, Šade, Leni Kravic, Šinejd O'Konor: Objavljene nominacije za Rokenrol kuću slavnih

Kuća slavnih rokenrola u subotu je otkrila nominacije za 2024. godinu, a među nominovanima su prvi put pevačice Maraja Keri i Šer.
Šer, Maraja Keri, Šade, Leni Kravic, Šinejd O'Konor: Objavljene nominacije za Rokenrol kuću slavnih
Foto: Beta/AP
Osim njih dve, na popisu prvi put nominovanih našli su se grupa "Foreigner", gitarista Piter Frempton, legende fank muzike grupa "Kool & the Gang", kantautor Leni Kravic, britpop bend "Oasis", pevačica Šade i prošle godine preminula Šinejd O'Konor.
Sveukupno je čak deset od petnaest izvođača prvi put dobilo priliku da se nađe na listi. Engleskom hevi metal muzičaru Oziju Ozbornu počast ulaska u Kuću slavnih odata je 2006. dok je bio član benda "Black Sabbath", a sada je nominovan kako solo muzičar.
R&B zvezda Meri Džej Blajdž na popisu je drugi put.
 
Da bi bili nominovani, muzičari ili bendovi moraju imati svoj prvi objavljeni komercijalni snimak najmanje 25 godina pre godine nominacije. 
 
Više od 1.000 muzičara iz celog sveta glasaće za izbor onih koji će ući u slavni muzej. Konačan popis Konačan popis biće objavljen krajem aprila. 
 
Ceremonija će se održati u Klivlendu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika