VIDEO: Izrael konačno objavio pesmu za Evroviziju - sa izmenjenim tekstom

Posle nekoliko nedelja spekulacija da li će uopšte učestvovati na ovogodišnjoj Evroviziji, Izrael je konačno objavio pesmu "Hurricane" koju će u Malmeu u maju otpevati Eden Golan.
Golan je mlada pevačica koja je izabrana da predstvlja Izrael na nacionalnom takmičenju, a pesma je potom izabrana interno, nakon nekoliko promena. 
 
"Hurricane" je zapravo nova verzija originalne pesme "October Rain" koju je Izrael nameravao da pošalje na takmičenje. Reči su, međutim, izmenjene jer je prvobitan tekst pesme bio očigledno politički i sugerisao na napade koji su se dogodili 7. oktobra prošle godine.
I alternativna pesma "Dancing Forever" takođe nije dobila odobrenje.
 
Izraelski KAN u početku je bio čvrst u stavu da ne želi da menja pesmu ni na koji način i da će se povući sa takmičenja. Portparol KAN-a rekao je za list "Ynet": "Nećemo menjati reči pesme, čak i po cenu učešća na Evroviziji ove godine".
Ipak, to se na kraju dogodilo nakon što je prste umešao i izraelski predsednik Isak Hercog, koji je to zatražio od emitera KAN, prenosi wiwibloggs.com.
 
 
Tako je "Oktobarska kiša" postala "Uragan", koji je dobio odobrenje EBU-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika