VIDEO: Komičar Edi Izard istrčao 27 maratona u 27 dana u humanitarne svrhe

Edi Izard, 54-godišnji britanski komičar, istrčao je juče dupli maraton, čime je kompletirao izazov koji je sebi postavio, a koji je uključivao istrčavanje čak 27 maratona u poslednjih 27 dana i put od 1.134 kilometra.

Izard je učestvovao u takmičenju "Sport Relief" koje se održava u Johanesburgu u Južnoj Africi. Sličan maraton je pokušao da istrči 2012. godine, ali je morao da odustane zbog zdravstvenih razloga.

"Sport Relief" je takmičenje humanitarnog karaktera, a komičar je prikupio više od 1,35 miliona funti. Svi koji su to želeli, mogli su donirati novac za ovaj projekat i na taj način pomoći siromašnoj deci iz Bangladeša, učestvovati u podizanju svesti o važnosti zaštite od HIV-a kod mladih u Južnoj Africi ili pak pomoći mladim ljudima koji se bore sa mentalnim poteškoćama.

Dvadeset sedam maratona simbolično podsećaju na 27 godina koje je Nelson Mendela proveo u zatvoru pre nego što je postao prvi crni predsednik Južne Afrike.

"Ovo je bilo jako, jako teško", kazao je Izard novinarima po završetku maratona za vreme kojeg se borio sa dehidracijom, iscrpljenošću od vrućine i temperaturama iznad 40 stepeni Celzijusa, te sunčanicom.

Za vreme petog dana maratona morao je da ume neplanirani dan odmora, te je iz tog razloga poslednji dan morao da završi dva maratona.

"Bila je ovo najteža stvar koju sam ikad uradio. Hvala svima koji su donirali novac i ne pokušavajte ovo kod kuće", kazao je komičar.

Više o ovom projektu možete pronaći OVDE.

Autor: Klix.ba

  • Vlada

    22.03.2016 08:09
    ---
    "Bila je ovo najteža stvar koju sam ikad uradio. Hvala svima koji su donirali novac i ne pokušavajte ovo kod kuće", kazao je komičar.
    Većina nas ne bi diglo dupe ni za najbliže, a ne za "tamo nekog". SVAKA ČAST ČOVEČE!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.