Kris Kornel dobio spomenik u Sijetlu

Spomenik američkom muzičaru Krisu Kornelu, nekadašnjem frontmenu bendova Soundgarden i Audioslave, otkriven je ispred Muzeja pop kulture u njegovom rodnom Sijetlu.
Spomenik u prirodnoj veličini izradio je vajar Nik Mara, po želji Kornelove udovice Viki, koja je statuu donirala Muzeju pop kulture.
 
"Želja mi je bila da slavim njegovo delo i da mu odam poštu, da pamtimo njegov doprinos istoriji muzike i njegovu umetnost i filantropiju, i to u njegovom rodnom gradu", objasnila je Viki Kornel.
 
Supruga jedne od ikona grandž muzike istakla je da je Sijetl za Krisa bio jedinstven grad koji ga je definisao. "Ali osećam i da ga je podstakao da stvori taj pokret (grandž) koji će zauvek uticati na popularnu muziku", navela je Viki Kornel.
 
Kris Kornel izvršio je samoubistvo u maju prošle godine, u 52. godini života. Njegov bend Soundgarden smatra se jednim od rodonačelnika grandž pravca u rokenreolu, uz Mudhoney, Nirvanu, Pearl Jam i Alice In Chains.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.