Ed Širan i njegova popularna balada na sudu zbog optužbi za plagiranje

Prema pisanju stranih medija, poznati pop muzičar Ed Širan suočio se s tužbom zbog navodnog plagiranja dela hita "Let's Get It On" Marvina Geja za svoju popularnu baladu "Thinking Out Loud".
Ed Širan i njegova popularna balada na sudu zbog optužbi za plagiranje
Foto: Screenshot
Okružni sudija Luis Stenton odbacio je Šeranovu žalbu u kojoj popularni kantautor zahteva odbacivanje tužbe, a u odluci koja je objavljena u četvrtak stoji da postoje "značajne sličnosti između nekoliko elemenata u dve pesme".
 
Naime, singl "Let's Get It On" je objavljen 1973. godine, dok je Šeranova Gremijem nagrađena pesma "Thinking Out Loud" uvrštena u "X" album britanskog umetnika iz 2014. godine, prenosi Klix.
 
Tužbu su pokrenuli nosioci autorskih prava pokojnog producenta Eda Tonsenda, koji je koautor numere "Let's Get It On". Osim Širana, optuženi su i koautorka teksta Ejmi Pedž i izdavačke kuće Sony/ATV Music Publishing i Atlantic.
 
Pored "značajnih sličnosti" između dve pesme, sudija Stenton je odlučio da će predmet spora biti i ritam pesme "Let's Get It On", dok odbrana tvrdi da "Thinking Out Loud" karakterizuju sumorni, melanholični tonovi koji se bave dugotrajnom romantičnom ljubavlju, dok je "Let's Get It On", kako navode, seks himna.
 
 
Ed Širan je takođe ranije optuživan i za plagiranje pesama "Photograph" i "Shape of You", prenosi The Guardian.
  • emi

    06.01.2019 17:04
    good artists copy, great artists steal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.