Elton Džon dobio kovanicu sa svojim imenom i likom

Legendarni pevač Elton Džon, koji je prodao 300 miliona albuma i prikupio gotovo pola milijarde dolara za borbu protiv HIV/AIDS-a, ostvario je novi veliki uspeh: dobio je sopstvenu kovanicu u izdanju britanske kraljevske kovnice.
To je druga kovanica u seriji kojom se odaje počast britanskim grupama i pevačima. 
 
Džon (73) koji je zbog zasluga u muzici i dobrotvornom radu 1998. postao vitez, pojavljuje se na kovanici noseći čuvene naočare i šešir, a prema dizajnu umetnika Bredlija Morgana Džonsona.
 
"Velika je čast dobiti priznanje u ovom obliku", saopštio je Džon. Fondacija Elton Džon za AIDS donirala je oko 450 miliona dolara otkako je osnovana 1992.
 
"Elton je bez ikakve sumnje britanska muzička legenda i jedan od najuspešnijih pevača i autora svoje generacije", rekla je Kler Meklenan, direktorka u kraljevskoj kovnici. 
 
Prvu kovanicu u seriji dobila je u januaru grupa Queen.
  • Bela

    16.07.2020 02:30
    Sta reci ?
    Cista perverzija !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.