Malta želi nazad zub praistorijske ajkule poklonjen princu Džordžu

Malta želi da joj bude vraćen zub jedne praistorijske vrste ajkule koji je čuveni britanski prirodnjak i dokumentarista Dejvid Atenboro pre više decenija pronašao u toj ostrvskoj zemlji i nedavno ga poklonio britanskom princu Džordžu.
Objavljujući vest o poklonu, kraljevska Kensingtonska palata u Londonu u subotu je saopštila da je sedmogodišnji princ zub dobio od Atenboroa prilikom privatne projekcije njegovog novog dokumentarca, upriličene za članove britanske kraljevske porodice, navodi Rojters.
 
Zub megalodona, izumrle džinovske vrste ajkule, Atenboro je na Malti pronašao tokom letovanja na kom je sa porodicom bio krajem šezdesetih.
 
Zub se nalazio u mekom krečnjaku, a veruje se da je star oko 23 miliona godina.
 
Ministar kulture Malte Hose Herera izjavio je da bi zub, kao značajan deo prirodnog nasleđa Malte, trebalo da bude izložen u nekom od muzeja u toj zemlji i najavio da će pokrenuti inicijativu da taj predmet bude vraćen tamo odakle je odnet.
 
Malta je do 1964. godine bila britanska kolonija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.