Elizabeta II će biti poslednja kraljica Velike Britanije

Kraljica Elizabeta Druga (94) bi mogla da bude poslednji ženski monarh u Velikoj Britaniji u narednih nekoliko decenija, tvrdi komentator kraljevske porodice Klajv Irving.
Elizabeta II će biti poslednja kraljica Velike Britanije
Foto: Youtube screenshot (BBC)
Kraljevski autor i novinar naveo je da kraljica ima samo muške naslednike, što znači da neće biti ženskog predstavnika krune u Velikoj Britaniji, najmanje do kraja vladavine princa Džordža.
 
Irving, autor knjige "Poslednja kraljica", rekao je da je kraljica Elizabeta Druga jedna od tri brilijantne figure u istoriji koje su bile kraljice.
 
"Cela istorija kraljica u Engleskoj će se završiti sa aktuelnom. Elizabeta Druga je osoba koja je najviše vremena provela kao kraljica u istoriji Velike Britanije i najverovatnije će biti poslednja kraljica Engleske", rekao je on, preneo je Dejli ekspres.
 
Irving veruje da bi sa krajem vladavine Elizabete Druge mogao da bude kraj monarhije, pošto mlađe generacije sve više preispituju ulogu kraljevske krune u njihovim životima.
 
Kraljica, koja ima počasnu vlast u 16 država, već je napravila planove kako će dogodine proslaviti 70. godišnjicu vladavine, koja se zove "platinasti jubilej".
  • hdd

    26.01.2021 11:17
    ujs
    Pa ova još živa? Šta joj bi sa mužem, el ozdravio od koronke?
  • Nostradamus

    25.01.2021 02:40
    Lepo sam vam rekao da će pre da rikne celo Ujedinjeno kraljevstvo nego baba Liz
  • Ova

    24.01.2021 11:03
    Ova
    Ova ima da živi duže od pantelije,načekaćese još naslednici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.