Džef Bezos ponovo najbogatiji na svetu

Američki biznismen Džef Bezos vratio je titulu najbogatijeg čoveka na svetu, koju je izgubio od osnivača kompanija Tesla i Spejs Iks Ilona Maska pre šest sedmica.
Mask je u utorak izgubio oko 4,5 milijardi dolara zbog pada deonica kompanije Tesla za 2,4 odsto, što to je bilo dovoljno da se nađe na drugom mestu Blumbergove liste.
 
Bezosovo bogatstvo je takođe umanjeno zbog pada na tržištu deonica, ali ekstremnih promena nije bilo, što je bilo dovoljno da vrati titulu najbogatijeg čoveka na svetu koju je prethodno držao tri godine.
 
S obzirom na to da je Bezosov Amazon zbog pandemije kovida-19 zabeležio ogroman porast prodaje, udeo izvršnog direktora povećao se u 2020. godini sa 75 milijardi dolara, na 173,3 milijarde dolara.
 
Ranije ovog meseca Bezos je najavio da odustaje od funkcije izvršnog direktora i da će preći na funkciju izvršnog predsednika kasnije ove godine.
 
Bezosovo bogatstvo se trenutno procenjuje na 191, a Maskovo na 190 milijardi dolara. Mask je postao najbogatiji čovek sveta početkom januara kada je naglo porasla vrednost kompanije Tesla.
 
Na trećem mestu na ovoj listi najbogatijih na svetu nalazi se Bil Gejts čije se bogatstvo procenjuje na 137 milijardi dolara.
  • promašeno

    19.02.2021 07:18
    @S,

    hahaha, a ti kapiraš da je to ono što je bitno?
  • @Milanče

    18.02.2021 18:34
    Pogledaj slike Bezosovog pocetka pa gledaj kako mozes da ides u tom pravcu umesto sto kukas tu. Do tog nivoa neces doci, ali negde izmedju mozes...
  • Milanče

    18.02.2021 16:46
    sekiracija
    A ja se sekiram što sam na začelju.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.