Monika Beluči dobija nagradu David di Donatelo za karijeru

Monika Beluči dobiće nagradu David di Donatelo za karijeru, italijanski ekvivalent za Oskara, na ovogodišnjoj ceremoniji koja će biti održana 11. maja, saopštili su danas organizatori.
Predsednica Akademije italijanske kinematografije i umetnička direktorka Piera Detasis je karijeru Belučijeve opisala kao "zvezdanu i mudru" i primetila da joj je francuska kinematografija bila odana, prenela je Ansa.
 
Beluči (56) je karijeru zapocela kao model pre nego što je počela da glumi u italijanskim, a kasnije i u američkim i francuskim filmovima.
 
Detasisova je rekla da Specijalni David za Moniku Beluči prepoznaje njenu jedinstvenu lepotu, ali pre svega njenu sposobnost da se kocka i provocira, kao u slučaju Nepovratnog, naizmenično radeći za poznate reditelje i mlade debitante ili inovatore i gotovo uvek birajući elan autora.
 
"Ona je harizmatična, kosmopolita i istovremeno duboko Italijanka", istakla je ona.
 
Belučijeva je izjavila za Ansu da je to što će dobiti ovu nagradu ispunjava emocijama jer duboko poštuje italijansku kinematografiju koja je oduvek bila i koja je i dalje izvor inspiracije za kinematografije širom sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.