Sud u Kaliforniji prihvatio optužnice protiv Vajnstina

Sud u Los Anđelesu nije prihvatio predlog da se odbace dve optužbe za silovanje protiv bivšeg holivudskog producenta Harvija Vajnstina.
Tužioci su treću optužbu, koja je takođe osporena, izmenili za seksulani napad. 
 
Sudija u Los Anđelesu presudio je protiv Vajnstina po dve tačke optužnice za silovanje, a tužioci su kasnije izmenili i po jednoj tački vratili optužbu za seksualni napad, prema sudskim dokumentima, prenosi Rojters.
 
Vajnstin (69), koji je osuđen za silovanje na suđenju prošle godine u Njujorku, suočava se sa ukupno 11 novih optužbi od pet žena na području Kalifornije u periodu od 2004. do 2013. godine.
 
Nekada jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu mogao bi dobiti kaznu od 140 godina zatvora ako bude osuđen po svih 11 tačaka optužnice, a datum suđenja tek treba da se odredi.
 
Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin se u sudnici u Los Anđelesu izjasnio da nije kriv po četiri tačke optužnice za silovanje i sedam drugih optužbi za seksualne napade.
 
Vajnstin je izručen Kaliforniji iz Njujorka, gde je prethodno osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i silovanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.