Angela Merkel će imati penziju oko 15.000 evra

Nemačka kancelarka Angela Merkel primaće penziju od oko 15.000 evra, pokazuje proračun nemačkog udruženja poreskih obveznika.
Merkel (67) se povlači iz političkog života nakon parlamentarnih izbora u septembru.
 
Penzija je izračunata na osnovu plata koje je primala kao poslanica u saveznom parlamentu, savezna ministarka i kancelarka.
 
Kao svi bivši kancelari i predsednici države, Merkel će imati pravo na zvaničnu kancelariju. Država će joj takođe plaćati sekretara kabineta, dvoje asistenata, daktilografa i vozača.
 
Angela Merkel je neprestano kancelarka Nemačke od 2005. godine, a 2018. se povukla s čelnog mesta Hrišćansko demokratske unije (CDU) i objavila da se neće nadmetati za peti kancelarski mandat.
 
U julu je izjavila da nakon odlaska sa dužnosti planira da se dobro odmori i razmisli šta je to što je zapravo zanima. Za to nije imala vremena tokom 16 godina na dužnosti kancelarke, rekla je.
 
"I onda ću možda pokušati nešto da čitam, pa će mi se oči sklapati jer sam umorna, pa ću malo odspavati i zatim ću videti", naavela je.
 
Dodala je da joj neće nedostajati vreme u kojem je stalno donosila odluke, iako će ta navika verovatno značiti da će joj se uglavnom neprestano vrteti misli šta sve mora da učini.
 
"A onda ću se vrlo brzo setiti da to sada radi neko drugi. I mislim da će mi biti jako drago zbog toga", zaključila je Merkel.
  • Monti pajton

    24.09.2021 15:25
    Tako je ljudi, u stvari, tetka iz Kanadu je strina iz anjemačku
  • MonteDushano

    17.09.2021 10:17
    Mašala. Jako lepe parice.
  • Bela

    16.08.2021 21:27
    Penzija 15.000 Euro ?
    Ko ovde koga za.....a ?
    Gospodja Merkel ima prihoda na Milione od svojih privatnih Firmi, A za Porez ne brine !
    Ona je postala "kockica Drzave" i svoje je odradila.
    A tih 15.000 je minorno u odnosu na "stecen" kapital. A da je mnogo, Mnogo je !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.