Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare osobe: Ne ispunjavam kriterijume

Britanska kraljica Elizabeta Druga odbila je nagradu koju britanski časopis "Oldi" (The Oldie) dodeljuje starijim osobama, ocenivši da ne ispunjava kriterijume, preneo je danas taj list.
Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare osobe: Ne ispunjavam kriterijume
Foto: Pixabay
List koji za sebe kaže da predstavlja "laku" alternativu štampi "opsednutoj mladošću i slavom" otkrio je da je Bakingemskoj palati predložio da svoju nagradu "Stara osoba godine" (The Oldie of the Year) dodeli 95-ogodišnjoj kraljici, koja je na tronu gotovo sedam decenija.
 
List je danas preneo pismo odbijanja poslato 21. avgusta iz škotskog dvorca Balmorala, gde kraljica boravi krajem leta, a koje je potpisao pomoćnik njenog privatnog sekretara Tom Leng-Bejker.
 
"Njeno veličanstvo smatra da imamo godine koje osećamo i prema tome ne misli da ispunjava kriterijume da prihvati (nagradu)", napisao je on.
 
Kraljica je provela period u karantinu zbog korona virusa u dvorcu Vindzor kod Londona i uprkos spekulacijama da će otići u penziju posle smrti u aprilu njenog supruga Filipa, Elizabeta Druga u poslednje vreme učestvuje u brojnim javnim angažmanima.
 
Prošle nedelje viđena je kako hoda sa štapom, prvi put od 2004. godine. Filip koji je umro u aprilu u 100. godini, dobitnik je nagrade "Oldi" za 2011. godinu, za svoj 90. rođendan.
 
"Nema ništa bolje za moral od podsećanja da godine prolaze i da stara olupina počinje da se raspada", napisao je tada u pismu zahvalnice vojvoda od Edinburga, poznat po svom ponekad nediplomatskom humoru. "Ali je ipak prijatno da nas se sećaju", dodao je Filip.
  • Roku

    20.10.2021 12:51
    Primice tek u 150-oj.Ima jos vremena,mlada je.
  • P

    20.10.2021 07:46
    P
    Bravo,prava je kraljica ona tek u cvetu starosti ima da zivi 200 godina. Bravooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.