Scenarista filma "Boemska rapsodija" tuži producente

Scenarista filma "Boemska rapsodija" Entoni Mekarten podneo je tužbu protiv producenta Grejema Kinga i njegove producentske kuće "GK Films".
Kako piše Holivud reporter, Mekarten je producenta tužio zbog toga što nije ispoštovao ugovor koji su potpisali, prema kojem je trebalo da mu pripadne pet odsto od ostvarenog prihoda filma iz 2018. godine.
Scenarista tvrdi da mu do sada nije isplaćeno ništa od onoga što je dogovoreno, te da se više puta obratio producentu s molbama da postignu dogovor mimo suda. Kako na njegove apele, kako je naveo, nije bilo nikakvog odgovora, preostalo mu je jedino da pravdu potraži na sudu.
Mekarten i njegovi advokati traže "novčanu odštetu u iznosu koji tek treba dokazati" pošto prvo pred sudom treba da se utvrdi tačan obračun zarade filma.
 
Mediji su još ranije objavili podatak da je film "Boemska rapsodija", u kom pokojnog frontmena grupe "Kvin" igra Rami Malek, zaradio više od 900 miliona dolara na blagajnama, a da su članovi benda - Brajan Mej, Rodžer Tejlor i Džon Dikon, kao i fondacija s imenom Fredija Merkjurija, dobili veliki deo tog novca. Oni, kako je pisao portal Mjuzik njuz, dnevno od filma zarade više od 100.000 evra na ime ugovora i autorskih prava.

Teme

Kvin

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.