Vupi Goldberg suspendovana zbog izjave o Holokaustu

Američka televizija ABC suspendovala je na dve nedelje Vupi Goldberg posle njene izjave o Holokaustu.
Goldberg je rekla da Holokaust "nije u vezi s rasom" i da je "ljudska nečovečnost prema drugim ljudima". 
Ona se u međuvremenu izvinila zbog izjave koju je dala dok je pokušavala da brani roman o Holokaustu "Maus" koji je nedavno jedan školski odbor na jugoistoku SAD zabranio u školskom programu.  
Međutim, predsednica ABC-ija Kim Godvin je ocenila da to nije dovoljno i odlučila da suspenduje voditeljku popularne emisije "Pogled" (The View).
 
"Suspendujem Vupi Goldberg na dve nedelje posle njenih neprikladnih izjava, odluka stupa odmah na snagu", navela je Goldvin.
 
U popularnoj dnevnoj emisiji glumica je izrazila žaljenje što su klasična dela kao "Maus" u kome autor Art Špigelman govori o potresnim sećanjima svog oca koji je preživeo Holokaust, ili roman "Ubiti pticu rugalicu" Harper Li, zabranjeni u američkim školama.
 
Ona je onda dodala da se u Holokaustu "ne radi o rasi već o čovekovoj nehumanosti prema drugom čoveku", što je iznenadilo njene sagovornike.
 
Goldberg, dobitnica Oskara 1991. godine za ulogu u filmu "Duh" (Ghost), u izvinjenju preko Tvitera rekla je da je trebalo da kaže da je Holokaust vezan za obe stvari.
 
Ona je dodala da je, kao što je rekao Džonatan Grinblat iz Lige protiv klevete, organizacije za borbu protiv antisemitizma, Holokaust bio "nacističko sistematsko uništavanje jevrejskog naroda - za koji su oni smatrali da je inferiorna rasa".
 
"Jako mi je žao što su moje reči izazvale tu patnju", rekla je Goldberg.
  • Slucaj

    02.02.2022 20:30
    Glupost. Posebno kad pod plastom antisemitizma i holokausta rade ono sto rade Palestincima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.