Leonardo Dikaprio donirao 10 miliona dolara za Ukrajinu

Leonardo Dikaprio je donirao 10 miliona dolara za podršku Ukrajini, zemlji za koju je duboko vezan, jer je glumčeva baka po majci, Helen Indenbirken, rođena u Odesi kao Jelena Stepanovna Smirnova.
Odande je 1917. s roditeljima emigrirala u Nemačku, gde je rođena Dikapriova majka.
 
Dikaprio je bio vrlo blizak s bakom, koja mu je od samih glumačkih početaka bila podrška u karijeri.
Helen Indenbirken, koja je umrla 2008. u 93. godini, gotovo do kraja života pojavljivala se sa svojim unukom i ćerkom na premijerama njegovih filmova.
Informaciju o tome da je za podršku Ukrajini izdvojio čak 10 miliona dolara glumac nije planirao da objavi.
 
Prenela ju je međunarodna Višegradska fondacija, projekat Višegradske grupe čiji je cilj da finansijski podržava međunarodne inicijative.
 
Glumac i producent, koji je za Oskara nominovan šest puta, a tu nagradu je i dobio za ulogu u filmu 'Povratnik' Alehandra Gonzalesa Inaritua, već godinama u rubrici 'profesija' piše - glumac i ekolog.
 
Dikaprio je već odavno uključen u inicijative posvećene borbi protiv klimatske katastrofe. Godine 1998. je, sa 25 godina, sa svojom porodicom osnovao Fondaciju Leonardo Dikaprio, koja podržava "održivi razvoj širom sveta".
  • Yip Man

    09.03.2022 13:26
    Retko Glup
    NN - Samo kad imamo nekog "pametnog" poput tebe da nam obrazlozi da je Leonardo nacos i da su klimatske promene farsa.

    Mora da si u svojoj lokalnoj kafancugi glavni dasa.

  • ahahahaha

    09.03.2022 11:27
    Dobro je pa imamo komentatore poput d dots i NN da raskrinkavaju svetske mocnike da hoce da nas prevare sa klimatskim promenama, kako li vam samo uspeva? Vi ste pioniri revolucije, koji su ocigledno sate i sate proveli pazljivo studirajuci komentare Slavica po grupama na FB-u i gledajuci opskurne YT dokumentarce umotani u alu folije da vas slucajno 5G sorosevsko-vatikansko-masonski zraci ne bi dotakli. Bravo, 3000 za gospodu.
  • NN

    09.03.2022 09:44
    ...
    Klimatske promene su farsa. Znaci mali podrzava Naciste...lepo znati. Ko zna gde je sve umesao svoje prste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.