Madona, Sting, Nik Kejv i druge zvezde otkazale nastupe u Rusiji i osudile rat u Ukrajini

Madonina osuda, otkazivanje ruske turneje Igija Popa, povlačenje Pink Flojda sa striming servisa - pojedine zapadne muzičke zvezde stale su na stranu Ukrajine.
Madona, Sting, Nik Kejv i druge zvezde otkazale nastupe u Rusiji i osudile rat u Ukrajini
Foto: 021.rs
Sting je prikupio 2,2 miliona pregleda na Instagramu videom akustičnog izvođenja pesme "Russia" koju je objavio 1985. pozivajući na mir i deeskalaciju sukoba.
"Nisam mislio da će ova pesma opet biti relevantna, ali zbog krvožedne odluke jednog čoveka da napadne mirnu susednu državu, ponovno je postala poziv na mir", poručio je.
Britanska zvezda pesmu je posvetila "hrabrim Ukrajincima koji se bore protiv te brutalne tiranije, ali i Rusima koji protestuju uprkos pretnjama hapšenjem i pritvorom".
 
"The Cure", još jedna kultna grupa iz 1980-ih, u prodaju je stavila majice sa svojim imenom u plavo-žutoj boji ukrajinske zastave u svrhu prikupljanja novca za UN-ovu agenciju za izbeglice UNHCR. Frontmen benda Robert Smit prosleđuje tvitove Alekseja Navaljnog, zatvorenog vođe ruske opozicije koji poziva na proteste protiv Putina.
 
Brojne pop i rok zvezde otkazale su turneje u Rusiji.
 
"U mislima smo s Ukrajincima i drugima koji se protive ovom nasilju i žele mir", napisao je Igi Pop povodom otkazivanja koncerta u Moskvi predviđenog za jun.
 
Među onima koji otkazuju nastupe u Rusiji su i Nik Kejv i Gorilaz.
 
"Naše misli i ljubav usmerene su prema hrabrim ljudima u Ukrajini, njihovom herojskom vođi i drugima koji su žrtve ovog besmislenog rata", stoji u izjavi Kejva.
 
Članovi škotskog benda Franc Ferdinand takođe su otkazali turneju u Rusiji i naglasili da treba razlikovati rusku vlast od naroda.
 
"Volimo Rusiju. Ova velika zemlja inspirisala nas je svojom umetnošću i književnošću, od našeg prvog nastupa pre 17 godina s ruskim smo fanovima razvili bogatu i duboku povezanost", napisali su. "Znamo da vidite ludačke poteze vođstva vaše zemlje. Znamo da ne želite rat", dodali su.
 
"Hitler se vratio da nas proganja", napisala je pevačica Flitvud Meka Stivi Niks na Instagramu.
 
Madona je na Instagramu objavila post u kojem uz slike uništenja u Ukrajini svira njena pesma "Sorry" (tekst: "Nisi ni upola muškarac koji misliš da jesi".)
 
Dejv Gilmor, bubnjar Pink Flojda kome je snaja Ukrajinka, uklonio je svu svoju muziku s ruskih i beloruskih striming stranica.
 
"Putin mora otići", napisao je na Instagramu.
 
Svoj šok na društvenim medijima izrazile su i mlađe zvezde.
 
Reperka Niki Minaž na Tviteru je objavila: "Ne mogu da zamislim koliko se uplašeno i usamljeno osećaju majke koje beže s decom i opraštaju se od svojih supruga".
  • Инспектор Вишекруна

    19.03.2022 09:40
    Помодарство
    Исто као и код нас деведесетих! Овакви потези само уверавају становништво Русије да је читав свет против њих!
  • Lacika

    18.03.2022 07:36
    ? ?
    A Aco Lukas? Jel' i on otkaz'o?
  • Mara

    17.03.2022 17:19
    To sto misli i kaze Madona je bitno ko ponedeljak. Demokratska banda iz Amerike je i napravila ovaj rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.