Bil Gejts donira 20 milijardi dolara svojoj dobrotvornoj fondaciji

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts donira 20 milijardi dolara dobrotvornoj fondaciji koju vodi sa bivšom suprugom Melindom Frenč Gejts, kako bi povećali godišnje isplate.
Donacija će pomoći Fondaciji Bila i Melinde Gejts, jednoj od najvećih privatnih dobrotvornih fondacija u svetu, da poveća svoje godišnje isplate za 50 odsto na devet milijardi dolara do 2026. godine, napisao je na svom blogu u sredu.
"Velike krize našeg vremena od svih nas zahtevaju da učinimo više", napisao je Gejts, misleći između ostalog na pandemiju kovida19, rat u Ukrajini i klimatske promene.
Dodao je da su složene posledice kriza, koje uključuju rastuću inflaciju, povećale potrebu za većim ulaganjem u glavna područja fokusa fondacije kao što su zdravstvo, obrazovanje, ravnopravnost polova i smanjenje siromaštva.
 
Time se donacija organizacije povećava na oko 70 milijardi dolara, što uključuje donaciju od 3,1 milijarde dolara, koju je prošlog meseca dao Voren Bafet.
  • Đorđe

    14.07.2022 20:00
    Ne, nego će u tvoj.
  • Zemlja čudesa

    14.07.2022 11:13
    Izbegavanje poreza
    Nema tu ni "h" od humanosti, u pitanju je razrađeni mehanizam za izbegavanje poreza. Naime, sve što uplatiš u humanitarne svrhe se neće oporezovati stopom od 50%, a namera je očigledna jer uplaćuje u SVOJ humanitarni fond. Da je zaista hteo da pokloni novac, uplatio bi UNHCR, UNESCO ili nekoj drugoj organizaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.