Odbačena tužba Donalda Trampa protiv Hilari Klinton i zvaničnika FBI

Federalni sudija na Floridi odbacio je tužbu Donalda Trampa protiv rivalke na izborima 2016. Hilari Klinton i bivših visokih zvaničnika FBI.
Odbačena tužba Donalda Trampa protiv Hilari Klinton i zvaničnika FBI
Foto: Pixabay
Sud je odbacio tvrdnje bivšeg predsednika SAD da su oni i drugi izmislili navode o mešanju Rusije u američke izbore, koji su pratili Trampa tokom većeg dela njegovog manadata, javlja AP.
Sudija Donald Midlbruks naveo je u obrazloženju presude da je Trampova tužba, podneta u martu, sadržala "očigledne strukturalne nedostatke" i da su mnogi opisi događaja "neuverljivi".
On je u obrazloženju odbacio ideju da je Tramp tužbu podneo kako bi ispravio stvarnu pravnu štetu, rekavši da, umesto toga, on želi da se razmeće "političkim manifestom od dvesta stranica u kojem iznosi svoje pritužbe protiv onih koji su mu se protivili, ali da taj sud nije pravo mesto za to".
 
U tužbi su, kako je podsetio AP, kao optuženi imenovani Hilari Klinton i neki od njenih najbližih savetnika, kao i bivši direktor FBI Džejms Komi i drugi zvaničnici FBI uključeni u istragu o tome da li su odgovorni za Trampovu predsedničku kampanju 2016. koordinisali poteze sa Rusijom kako bi uticali na ishod izbora.
 
Izveštaj generalnog inspektora Ministarstva pravde iz 2019. identifikovao je određene nedostatke u radu FBI tokom istrage o Rusiji, ali nije pronašao dokaze da su lideri biroa bili motivisani političkom pristrasnošću u otvaranju istrage, podsetio je AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.