Kralj Čarls i kraljica Kamila neće biti u Bakingemskoj palati - prekinuta tradicija duga 185 godina

Kako izveštavaju britanski mediji, kralj Čarls i kraljica Kamila ne planiraju da se presele u zvaničnu rezidenciju u kojoj je živela kraljica Elizabeta, u Bakingemsku palatu.

Kraljevski par ne planira da se useli u zvaničnu kraljevsku rezidenciju u Bakingemsku palatu gde su živeli svi britanski kraljevi i kraljice od 1837. godine, kada je na tron došla kraljica Viktorija.

Palata se renovira i planirano je da se otvori 2028. godine, prenosi RTS.

Njegovo veličanstvo i kraljica Kamila odlučili su da ostanu u svojoj rezidenciji u Klarens Hausu, koja je udaljena par minuta hoda od Bakingemske palate, gde žive od 2003. godine.
 
Bakingemska palata će i dalje biti službena rezidencija monarhije.
 
Kralj Čarls smatra da palata nije prilagođena modernom načinu života i modernim pogledima na svet, ni u finansijskom ni u ekološkom smislu. On želi da Bakingemsku palatu otvori za javnost.
 
Kako navode britanski mediji, kralj Čarls smatra da se sve treba da evoluira, a u modernoj eri ljudi žele da posećuju palate. One treba da budu javni prostor za posetioce.
 
Navodno se razmatra da u Bakingemskoj palati treba da bude otvorena trajna izložba u čast kraljice Elizabete.
  • Neko.

    17.10.2022 11:14
    Коментар.
    Сеновић
    17.10.2022 • 07:48
    Тамо је опште расуло.


    Сва је срећа да код нас није.
  • Neko.

    17.10.2022 11:13
    Коментар.
    Сеновић
    17.10.2022 • 07:48
    Тамо је опште расуло.


    Сва је срећа да код нас није.
  • mile

    17.10.2022 08:43
    Elizabeta je bila naterana da zivu u toj palati sa muzem, iako su oni ziveli u svom domu i imali su medjusobni dogovor da se u slucaju da postane kraljica ne sele.Tada je doslo do krize u njihivom braku jer on nije hteo da se seli ali je ipak pristao a ona je bila prisiljena da ispostuje to pravilo. Nije ni cudo sto ovaj novi nema bas mnogo veliku podrsku u narodu.Rano je poceo da menja tradiciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.