Zašto u Brazilu pojedini navijači ne vole Nejmara: Neki ga opisuju kao "razmaženo derište"

Povreda fudbalera brazilske reprezentacije Nejmara na Svetskom prvenstvu u Kataru može da bude strašna vest za njegove navijače.

Na meču protiv Švajcarske bilo je pomešanih osećanja, jer je obećao da će prvi gol na Mundijalu posvetiti odlazećem ekstremno desničarskom predsedniku Brazila Žairu Bolsonaru.

Agencija Frans pres je prenela reportažu u Rio de Žaneiru gde su navijači u barovima pratili meč protiv Švajcarske u ponedeljak. Međutim, neki od njih su rekli da je Nejmar neverovatan igrač, ali kao čovek, to je drugačija priča.
"Kao igrač, Nejmar je neverovatan. On je umetnik. Kao čovek, to je drugačija priča. Ne samo zbog političkih stavova, već i zbog toga kakav je. Umesto što vodi raskalašan život, mogao bi da ulaže u obrazovanje, društvene projekte i da daje primer deci", rekao je jedan navijač.
 
Međutim, dodao je da kao fudbalski navijač želi da se Nejmar što pre oporavi od povrede skočnog zgloba koja ga je izbacila iz igre u četvrtak protiv Srbije. Tada je Brazil pobedio sa 2:0.
 
I drugi navijači su rekli da Nejmar nedostaje timu, ali su dodali da je "dobro" što još uvek nije postigao gol na Mundijalu, jer bi pristalice Bolsonara to slavile. Na nedavno održanim predsedničkim izborima, pobedio je levičar Luis Inasio Lula da Silva.
 
Navijači imaju i ironične komentare.
 
"Volim fudbal i želim da Nejmar igra jer je dobar. Ali ne mogu da kažem da sam tužan što nije postigao gol. Čak je sjajno videti da Nejmar ne uspeva", rekao je jedan navijač reprezentacije.
 
Sa svojim milionima pratilaca na društvenim mrežama, Nejmar je jedna od najvećih poznatih ličnosti u svetu sporta. Ali je njegova slika ponekad ukaljana. Kritičari na terenu optužuju Nejmara (30) inače napadača Pari Sen Žermena da "igra komediju i da nije na visini zadatka kad je to potrebno".
 
Nejmar je van terena kritikovan zbog bahatih proslava, utaje poraze i ponašanja. Neki ga opisuju kao "razmaženo derište".
 
Brazil je u ponedeljak pobedio Švajcarsku sa 1:0, u drugom kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru i plasirao se u osminu finala sa svih šest bodova.
 
U poslednjem trećem kolu, Brazil će u petak od 20 časova igrati protiv Kameruna, a Švajcarska u isto vreme protiv Srbije.
  • Ns

    30.11.2022 07:37
    Uporedite samo poteze Ronalda (onog pravog originalnog) i ovog. Ronaldo je prolazio kroz četvoricu, jer je imao tu želju i požrtvovanost da ide dalje i napada, ovog kada neko samo pipne krene izležavanje i glumatanje.
  • Zamenik zamenika

    30.11.2022 07:09
    Ustani Nejmare da ja legnem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.