Prijateljica kraljice Elizabete optužena za rasizam

Lejdi Suzan Hasi povukla se sa dužnosti u Bakingemskoj palati pošto je uputila "neprihvatljiv" komentar na nedavno održanom prijemu kraljice supruge Kamile.
Ona je jednu od gošći Ngozi Fulani, osnivačicu jednog humanitarnog udruženja u Velikoj Britaniji, inače crnkinju, ispitivala o tome "odakle stvarno dolazi", uprkos tome što joj je ona rekla da je Britanka.
Lejdi Hasi (83) je bila dvorska dama pokojne kraljice Elizabete II duže od 60 godina, a imenovana je na to mesto posle rođenja princa Endrjua 1960. godine.
Prvobitno je angažovana da bi pomagala kraljici prilikom korespondencije, ali je vrlo brzo postala ključna figura od poverenja u kraljevskoj porodici, prenosi BBC.
 
Pomagala je kraljici u svakodnevnim aktivnostima i, mada se nije imenom i prezimenom pojavljivala u medijima, često se mogla videti u pozadini svih važnijih kraljevskih manifestacija.
 
Ona je takođe kuma princa Vilijama i bila je jedina osoba u pratnji kraljice na sahrani princa Filipa u aprilu 2021. godine, s obzirom na to da je sahrani zbog mera protiv širenja korona virusa prisustvovalo svega tridesetak osoba.
 
U vrlo osetljivom periodu za britansku kraljevsku porodicu, kada su nakon smrti kraljice Elizabete sve oči uprte u kralja Čarlsa i njegove odnose sa sinovima Vilijamom i Harijem, palata se brzo ogradila od Hasi, a na zvaničnom Tviter nalogu stoji da je njeno ponašanje bilo "neprihvatljivo".
  • Luna

    02.12.2022 15:40
    Mislim
    Mislim da žena nije htela ništa loše. Okej, živiš u UK, ali odakle si rodom, odakle su tvoji? To se i kod nas pita, nije nužno uvredljivo, niti vezano za boju kože. Ne treba kriti odakle si potekao.
  • Nenad

    02.12.2022 07:22
    Jednom kolonizatori, uvek...
    Da se ne lažemo, većina Britanaca tako misli, ali ne sme da izgovara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.