Za manje od 24 sata od postavljanja: Ukraden spomenik u čast frontmena Ramštajna

Spomenik Tilu Lindemanu, frontmenu grupe Ramštajn, ukraden je u Nemačkoj manje od 24 sata nakon što je postavljen u nemačkom gradu Rostok, prenosi DW.

Statua je postavljena u blizini četvrti Everšagen gde je Lindeman odrastao, a u čast njegovog 60. rođendana.

Kako je izvestila tamošnja policija juče, ovaj neformalni spomenik ukraden je već u toku prvih 24 sata od kako je postavljen.

Reagujući na vest o krađi, umetnik Roxxy koji napravio spomenik, za nemački Bild je rekao da je i očekivao da će se to desiti. 
 
"Ipak, nadao sam se da će spomenik opstati makar dok ne prođe njegov rođendan", dodao je on, prenosi DW. 
 
Kako javlja svetski hard rok i metal sajt Laudvajer, policija iz Rostoka je navodno upozorena na krađu oko 10 sati ujutro, po srednjevropskom vremenu te da traže svedoke koji su možda videli krađu.
 
Sličan incident dogodio se prie tri i po godine, piše DW, kada je statua repera Marteria rođenog u Rostoku, odlomljena i ukradena, samo dva dana nakon što je postavljena. 
 
Obožavaoci su ostavljali cveće na ostacima statue, koju je takođe dizajnirao Roxxy, a na kojoj su, nakon krađe ostale samo noge.
  • Srki

    22.01.2023 14:58
    Ukrali ga fanovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.