Dres Kobija Brajanta prodat za 5,8 miliona dolara

Dres košarkaške legende Kobija Brajanta, koji je poginuo u padu helikoptera 2020. godine, prodat je na aukciji za 5,8 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća Sotbi.
Dres Kobija Brajanta prodat za 5,8 miliona dolara
Foto: Beta/AP
Ovo je treća najviša cena za sportski dres, posle onih koji su nosili Majkl Džordan i Dijego Maradona, naveo je Sotbi.
"Ovaj dres je ikona kakvu retko viđamo za sportsku opremu. Kobi Brajant ga je nosio 25 puta tokom NBA sezone 2007/08, kada je proglašen za najboljeg igrača regularne sezone", rekao je Bram Vokčer iz Sotbija.
"Slika Kobija koji nosi ovaj dres prešla je u popularnu kulturu, štampana je na izlozima prodavnica, knjigama, novinama i postala je simbol njegove nepokolebljive odlučnosti i strasti koja odjekuje širom sveta", dodao je on.
 
Veću cenu od ove postigao je dres Majkla Džordana iz NBA finala 1998. godine koji je prodat za 10,1 milion dolara, kao i dres koji je Dijego Maradona nosio na Svetskom prvenstvu 1986. godine koji je prodat za 9,28 miliona dolara.
 
Krajem januara ove godine, na aukciji je za 3,7 miliona dolara prodat i dres košarkaša Lebrona Džejmsa u kojem je sa Majamijem osvojio NBA titulu 2013. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.