Inflacija u Švedskoj skočila - zbog Bijonse

Početak svetske turneje pevačice Bijonse prošlog meseca u Švedskoj doveo je do inflacije od 9,7 odsto u toj zemlji, što je više nego što bilo očekivano.
Naime, početak njene turneje doveo je do velikog porasta potražnje za hotelskim smeštajem i broja rezervacija u restoranima, odnosno do porasta cena.
Ekonomista Danske banke Majkl Gran rekao je da misli da je upravo Bijonse podstakla rast cena u hotelima i restoranima, piše BBC.
Dodao je da je se dolazak pevačice krije i iza neočekivanog rasta cena rekreativnih i kulturnih događaja.
 
"Ne bih krivio Bijonse za visoku inflaciju, ali njen nastup i globalna potražnja očigledno su doprineli tome", rekao je Gran.
 
Nema sumnje da je prva solo turneja popularne pevačice posle sedam godina, označila važan ekonomski momenat, navodi BBC i dodaje da postoje procene prema kojima bi Bijonse svetskom turnejom do kraja septembra mogla da zaradi skoro dve milijarde funti.
 
Potraga za smeštajem u gradovima u kojima je pevala ili koje će tek posetiti, značajno je porasla, a ulaznice za mnoge koncerte rasprodate su za nekoliko dana, dok su cene dramatično skočile na tržištu preprodaje.
  • Živković

    28.06.2023 05:33
    Vala dosta su Šveđani uživali u jeftinim cenama, red je da i kod njih malo poskupi.
  • Ja Pa Ja

    16.06.2023 08:22
    HeHeHe
    Mislim da je svet kompletno poludeo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.