Dejvid Bouvi dobija ulicu u Parizu

Grad Pariz će u ponedeljak nazvati ulicu po muzičkoj legendi Dejvidu Bouviju, prvu u svetu u čast pevaču koji je umro pre osam godina.
Rue David Bowie, nazvana po jednom od najuticajnijih i najprodavanijih muzičara 20. veka, zvanično će biti otvorena u 13. pariskom arondismanu na levoj obali Sene. Ničije ime neće morati da bude uklonjeno kako bi se napravilo mesta za Bouvija, budući da je ulica nedavno napravljena u sklopu velikog preuređenja te četvrti.  
 
Ulica dugačka oko 50 metara pre je urbanistima bila poznata po radnom nazivu "VoieDZ/13". 
Nema podatka da Bouvi ima svoju ulicu igde drugde u svetu. 
 
Bouvi, koji je umro 10. januara 2016. od raka jetre, u ponedeljak bi slavio 77. rođedan. Pariz je imao manje važnu ulogu u njegovom životu od Londona, Berlina i Los Anđelesa, ali je francuska avangardna pozorišna kultura uticala na njegov vizuelni stil.
Bouvi još ima veliki broj poklonika u Francuskoj, gde fan klubovi poput Bowie France prodaju robu, organizuju koncerte i konvencije koje privlače hiljade ljudi i gde tribjut bend "Bowie Reloaded" puni čak i velike dvorane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.