Blumberg: Tejlor Svift bi mogla biti Bajdenova tajna karta na izborima

Postoji mnogo razloga da se veruje da bi popularnost pop pevačice Tejlor Svift mogla da se pretvori u političku snagu.
Blumberg: Tejlor Svift bi mogla biti Bajdenova tajna karta na izborima
Foto: Beta/AP
Naime, oko 18 odsto američkih birača, uključujući otprilike troje od 10 mladih glasača, reklo da će verovatnije glasati za kandidata kog je ona podržala, piše Blumberg pozivajući se na rezultate ovonedeljne ankete Njuzvika.
 
Prema anketi, da se izbori u SAD održe danas, oko 48 odsto Amerikanaca glasalo bi za Donalda Trampa, dok je podrška Džozefu Bajdenu nešto niža (42 odsto).
Mladi američki glasači smatraju da je predsednik SAD Bajden prestar, uznemireni su zbog izraelskog rata u Gazi i frustrirani otpisom studentskog duga, ali kako ocenjuje Blumberg, Svift bi mogla da pomogne Bajdenu.
 
Sveprisutna pop zvezda dominirala je američkim životom tokom protekle godine, od njene rekordne koncertne turneje, za koju neki veruju da je pomogla SAD-u da izbegne recesiju, do njenog nastupa na utakmicama Nacionalne fudbalske lige u znak podrške dečku Trevisu Kelsiju, koji igra za Kanzas Siti Čifs.
Njeno prisustvo najavljeno je sledećeg meseca na Superboulu, najgledanijem događaju u Americi.
 
Kako podseća američka agencija, poznata je nesklonost Tejlor Svift prema bivšem predsedniku Donaldu Trampu, kog je optužila da je "potpalio vatru bele nadmoći i rasizma" u tvitu iz 2020.
 
Očigledna je i njena moć da natera ljude da glasaju. Svift je u septembru pozvala svoje fanove na Instagramu da se registruju, a Vote.org je prijavio oko 35.000 naknadnih registracija.
 
Bela kuća je podržala Svift prošle nedelje, kada je američki Kongres pozvao kompanije društvenih mreža da preduzmu akcije nakon što su se lažne slike pevačice širile na platformi X.
Sa ponudom za predsedničke izbore koji, prema oceni Blumberga, sve više liče na gerontokratiju, Trampovi saveznici i konzervativni mediji poput Foks njuza postaju nervozni zbog popularnosti pevačice.
 
To što bi pop zvezda mogla da odluči o ishodu američkih izbora može izgledati kao nategnuta spekulacija, ali trenutno, želela ona to ili ne, mogla bi, zaključuje se u analizi Blumberga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.