"Pesma Evrovizije" zvanično otvorena u Malmeu: Predstavnica Izraela nije bila prisutna

Ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije zvanično je otvoreno u švedskom gradu Malme.
"Pesma Evrovizije" zvanično otvorena u Malmeu: Predstavnica Izraela nije bila prisutna
Foto: Beta/AP
Predstavnici 37 zemalja prošetali su "tirkiznim tepihom" usred pojačanog obezbeđenja i poziva na bojkot zbog učešća Izraela.
 
Očekuje se da će fokus biti na izraelskoj predstavnici Eden Golan, koja će u drugom polufinalu u četvrtak, 9. maja, izvesti pesmu "Hurricane", a kladionice predviđaju da će se plasirati u 10 najboljih pesama, prenosi Rojters.
Golan je ranije ove nedelje upozorena da ne napušta hotelsku sobu, osim kada ide na nastupe i zvanične događaje Evrovizije, zbog propalestinskih protesta u Malmeu.
 
Izraelska delegacija nije prisustvovala današnjem defileu zbog Dana sećanja na holokaust u Izraelu, javili su švedski mediji.
Izrael je pristao da izmeni tekst svoje pesme koja se u originalu zvala "Oktobarska kiša", za koju Evropska radiodifuzna unija (EBU) tvrdi da se odnosi na napad Hamasa na Izrael 7. oktobra.
 
Šveđanka Lorin odnela je pobedu na Evroviziji drugi put prošle godine sa pesmom "Tattoo", čime se njena zemlja automatski plasirala u finale zajedno sa "velikom petorkom" - Italijom, Španijom, Britanijom, Nemačkom i Francuskom.
Dve polufinalne večeri održaće se u utorak i četvrtak, 7. i 9. maja, a finale je u subotu, 11. maja.
 
Takmičenje, koje bi trebalo da bude apolitično, održava se u trenutku dok izraelska agresija na Pojas Gaze ulazi u šesti mesec.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.