Pol Makartni prvi britanski muzičar sa bogatstvom vrednim više od milijardu funti

Prema podacima koje je objavio Sandej tajms, bivši član "fantastične četvorke" Pol Makartni prvi je britanski muzičar koji ima bogatstvo vredno milijardu funti (1,27 miilijardi dolara).
Izračunato je da je bogatstvo 81-godišnjeg muzičara i njegove supruge Nensi Ševel poraslo za 50 miliona funti od prošle godine, zahvaljujući Makartnijevoj turneji "Got Back 2023", porastu vrednosti njegovog starijih pesama i tome što je Bijonse stavila pesmu Bitlsa "Blackbird" na njen novi kantri album "Cowboy Carter".
Doprinela je i "poslednja" pesma Bitlsa "Now and Then" takođe objavljena prošle godine u novembru koja je bila na vrhu muzičkih top lista u SAD, Britaniji i drugim zemljama.
 
Makartni i Ringo Star završili su demo snimak, koji je 1977. snimio pokojni Džon Lenon i dodali gitaru Džordža Harisona, koji je umro 2001.
 
Britanski list je procenio da je 50 miliona funti bogatstva bračnog para doprinos Ševel, ćerke pokojnog tajkuna kamionskog prevoza Majka Ševela.
Makartni je 165. na listi od 350 najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.
 
Na prvom mestu su Gopi Hindudža i njegova porodica koji su vlasnici bankarskog, medijskog i zabavljačkog konglomerata Hindudža Grup i čije bogatstvo je procenjeno na 37 milijardi funti.
 
Među drugim ličnostima iz sveta zabave na spisku je autorka Harija Potera J.K Rouling, čije bogatstvo je procenjeno na 945 miliona funti i pevač Elton Džon, sa bogatstvom od 470 miliona funti.
 
Kralj Čarls Treći je 257. na spisku sa procenjenim bogatstvom od 610 miliona funti. Kraljevo bogatstvo uključuje velika nasleđena imanja Sandringam u Engleskoj i Balmoral u Škotskoj. Ukupno bogatstvo ne uključuje predmete koje monarh čuva za naciju kao što su kraljevski dragulji. 
  • Mary Poppins

    19.05.2024 15:08
    Srpska gamad
    U srbiji zive 48 milijardera i 33 000 milionera koji nisu ništa znacajno radili ,već su bili u vladajucim partijama i pokrali su narod,unakazili državu i razvalili društvo .Pol Mc Cartney ce ostati upamcen u celom svetu kao veliki talenat i marljiv radnik, a srpski milijarderi neće ni pocemu lepom biti upamćeni-vec po lopovluku,pohlepi i izdaji srpskih interesa za rad para

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Holivudske zvezde povlače podršku Bajdenu

Nekoliko holivudskih zvezda javno je povuklo podršku predsedniku SAD Džou Bajdenu (81) i pozvalo na zamenu kandidata Demokratske partije usled zabrinutosti zbog njegovih godina, kao i gafova.