Pojeo 50 ljutih papričica za 68 sekundi

Jedan kineski mladić osvojio je prvu nagradu na takmičenju u degustaciji ljutih paprika pošto ih je pojeo 50 za samo 68 sekundi.
Takmičenje je organizovano prvog dana čili festivala koji se održava drugu godinu u zabavnom parku Ningsijang, u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, poznatoj po izuzetno začinjenoj kuhinji.
 
Pobedniku Tang Šuaihuju pripala je i nagrada – zlatnik od 24 karata.
 
Takmičari su imali zadatak da što brže pojedu 50 papričica sorte tabasko jačine od 30.000 do 50.000 skovila, što ih po ljutini svrstava negde između halapenjo i habanjero paprika.
 
Degustaciju su pratili lekari. Takmičari su bili u bazenu u kojem su za tu priliku plutale ljute paprike, ali malo manje ljute od onih koje su jeli da bi se sprečile iritacije po koži.
 
Festival ljutih paprika trajaće do kraja avgusta.
  • ralle

    09.07.2018 14:19
    prvi prvi na skali
    Trebalo bi prvi prvi na skali da ih jede svaki dan.makar po jednu.znate vi zasto,a zna i on.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.