Belgija naložila zatvaranje fabrike kompanije Ferero zbog salmonele

Belgijske zdravstvene vlasti naložile su Fereru da obustavi proizvodnju u belgijskoj fabrici, nakon istrage desetine slučajeva salmonele koji se povezuju s Kinder čokoladicama te kompanije.
Belgija naložila zatvaranje fabrike kompanije Ferero zbog salmonele
Foto: Pixabay
Ferero, koji je povukao iz prodaje nekoliko serija Kinder jaja, saopštio je da su povučeni i drugi Kinder proizvodi proizvedeni u fabrici u Arlonu.
Belgijska agencija za bezbednost hrane AFSCA-FAVV objavila je da je potvrđena veza između više od sto slučajeva salmonele tokom nekoliko nedelja i proizvodnje italijanske konditorske grupe u južnoj Belgiji.
 
Evropska zdravstvena agencija je u sredu saopštila da istražuje desetine prijavljenih i sumnjivih slučajeva salmonele povezanih sa konzumiranjem Kinder čokolada u najmanje devet zemalja.
Belgijska agencija za bezbednost hrane je saopštila da je odluka da se obustavi proizvodnja u Arlonu doneta nakon što je zaključila da su informacije iz Ferera nepotpune. Ukidanje obustave proizvodnje će biti moguće tek kada se utvrdi da pogon ispunjava sve uslove predviđene propisima o bezbednosti hrane.
 
Agencija je pozvala potrošače da ne jedu ni jedan od opozvanih proizvoda, uključujući čokoladna jaja Kinder Surprajz, Kinder Surprajz Maksi, Kinder Mini Egs i Kinder Šokobons.
 
Fabrika u Arlonu, prema podacima Ferera, učestvuje sa oko 7 odsto u ukupnoj količini Kinder proizvoda u svetu.
  • Dax

    09.04.2022 17:07
    Reč je o Belgiji, a ne o...
    Ovako reaguje ozbiljna, pravna država.
  • w/e

    09.04.2022 16:05
    rus
    Cekamo izjavu u kojoj ce Rusija biti kriva za sabotazu..
  • Meni ne smeta

    09.04.2022 16:05
    Nek posalju meni, ja cu testirati na salmonelu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima